Dioničarima Ine 152 milijuna kuna dividende

Autor: Jadranka Dozan , 23. ožujak 2017. u 14:28
Foto: Borna Filić / Pixsell

NO Uprava i Nadzorni odbor usuglasili se o prijedlogu isplate 15,20 kuna po dionici.

Na glavnoj skupštini Ine pred dioničarima će biti prijedlog o isplati 152 milijuna kuna na ime dividende, što znači 15,20 kuna po dionici (bruto).

Oko toga su se na sjednici Nadzornog odbora u srijedu usuglasili Uprava i članovi NO-a.  Odlučeno je da će Upravu Ine i dalje predvoditi  Zoltán Áldott, a uz njega kao predsjednika, u ulozi članova Uprave ponovno su, i to na godinu dana (od početka travnja ove godine do kraja ožujka iduće) imenovani Niko Dalić, Gábor Horváth, Ivan Krešić, Davor Mayer i Péter Ratatics.

 Kako se ističe u priopćenju sa sjednice, Nadzorni odbor dao je suglasnost na revidirane financijske izvještaje za 2016. godinu s izvještajem neovisnog revizora. Usto, razmatrao je i Izvješće o stanju društva Ina Grupe za 2016. na koje nije imao primjedaba. Na razini Ina grupe lani je iskazano 101 mil. kuna neto dobiti (2015. gubitak od 1,4 mlrd.), s tim da je dobit iz osnovne djelatnosti dosegla 607 milijuna (nasuprot 1,34 mlrd. minusa 2015.).

Nakon dugog razdoblja negativnog cjenovnog okruženja i nemira u Siriji, situacija se u drugoj polovini 2016. relativno stabilizirala, pa prvi put nakon dugo vremena lani nije bilo ni većih umanjenja vrijednosti, objasnio je nedavno Áldott. 

Komentirajte prvi

New Report

Close