Veliki obrat: Dionica Peveca se uvrstila među top deset tvrtki

Autor: Božica Babić , 23. veljača 2016. u 16:19
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prethodno je, podsjetimo, u lipnju 2012. tvrtka uspješno izašla iz stečaja, a tim je postupkom ‘kormilario’ Darko Šket.

Dionica Peveca (PVCM-R-A) u ponedjeljak se na Zagrebačkoj burzi uvrstila u klub top 10 tvrtki po ostvarenom prometu, protrgovano je 3139 dionica za gotovo 313 tisuća kuna, uz raspon cijene od 97 do 115 kuna. U trgovinu na Multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP-Fortis) dionica Peveca primljena je u studenom 2014.

Prethodno je, podsjetimo, u lipnju 2012. tvrtka uspješno izašla iz stečaja, a tim je postupkom 'kormilario' Darko Šket.  Prema burzovnim podacima unatrag godinu dana, zaključno s 19. veljačom, vlasnika je promijenilo 59.637 dionica, dok je ukupan promet iznosio 5,54 milijuna kuna. Kroz tri dokapitalizacije provedene između 2012. i 2014. izdano je ukupno 1.305.817 dionica uz nominalnu cijenu od 100 kuna.

Mjerodavnim tijelima Zagrebačke burze to jednogodišnje trgovanje bilo je, čini se, dovoljno dobar razlog za odluku da dionici Peveca od 22. veljače 2016. odobre ubrzani prelazak u modalitet redovite trgovine jer, pojašnjavaju, ispunjava sve kriterije. Iz uprave Peveca ovu odluku komentiraju diplomatskim rječnikom. "S obzirom da smo uvršteni u MTP tržište nama se ništa ne mijenja, to samo znači da je naša dionica zanimljiva investitorima. Sve ostale detalje treba reći Zagrebačka burza," kratka je poruka iz ureda predsjednika Uprave Darka Šketa.

Šket je uz potporu vjerovnika od posrnule tvrtke pretvorio Peveca u vrlo jakog tržišnog igrača, toliko spretnog da su u međuvremenu Hrvatsku napustila dva moćna strana trgovca s podudarnim biznisom, Baumax i Bricostore pa Pevec svoju mrežu jača ulazeći i u njihove bivše prostore. U 14 gradova ima 19 prodajnih centara, zapošljava 1300 djelatnika i 2015. je zaključio s prihodom većim od milijardu kuna. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Misliš HDZ?..To je njihova firma?

Šket je samo figura koja bi odavno prestala plesati da mu mentori čiji je Pevec tako odrede!

DRagi čitatelji, moje mišljenje o gosp. ŠKETU , ne treba iznositi…….nikakvo uvrštavanje , ga ne može
spasiti njegovih postupaka…i načina , na koji se domogao PEVECA ,..i koji će zauvijek biti upisan u
POVIJEST – vjerovali ili ne- KAKO SE STEČAJNI UPRAVITELJ DOMOGAO FIRME , bez pol muke…
pričati ćemo unucima..

PEVEC je ušao u prostor_centar BAUMAXA zato što su imali nižu cijenu najma istog, RBA ih je u njihovom matičnom prostoru u Škorpikovoj malo ženila….

New Report

Close