Crobexi dobrim dijelom nadoknadili minuse od utorka

Autor: Poslovni.hr , 21. ožujak 2013. u 09:29
Ilustracija

Oporavak vodećih europskih burzi, kao i pozitivan početak trgovanja na tržištima u SAD-u pozitivno se odrazio i na kretanje glavnih domaćih indeksa.

Oporavak vodećih europskih burzi, kao i pozitivan početak trgovanja na tržištima u SAD-u pozitivno se odrazio i na kretanje glavnih dioničkih indeksa Zagrebačke burze, pišu analitičari u novom izdanju publikacije RBA Dnevne financijske vijesti. Crobex je u srijedu porastao 0,48 posto na 1.994,11 bodova, a Crobex10 za 0,45 posto na 1.109,94 boda čime su dobrim dijelom nadoknadili minuse ostvarene u utorak.

Ericsson Nikola Tesla porastao je 0,42 posto na prometu od 0,80 milijuna kuna, na službenoj objavi novih ugovora vrijednih više od 45,0 milijuna kuna koji se odnosu na isporuku opreme i rješenja za telekom operatore u Crnoj Gori i Kosovu. Medijske špekulacije oko mogućeg početka radova na izgradnji novog putničkog terminala u Zračnoj luci Zagreb u jesen ove godine potakle su potražnju za pojedinim dionicama građevinskih kompanija: Tehnika je nadodala 0,91 posto, Institut IGH je porastao 1,15 posto. Dionica Viadukta, koji je i član konzorcija koji je dobio 30-godišnju koncesiju za upravljanje ZL Zagreb, nije zabilježila trgovanje, napominju RBA analitičari.

Komentirajte prvi

New Report

Close