CROBEX zaronio i treći dan zaredom

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Oslabio je i CROBEX10, i to za 0,19 posto.

Iako je prijepodnevni dio trgovanja u četvrtak na Zagrebačkoj burzi sugerirao da bi CROBEX mogao ostvariti sasvim lijepi porast, završetak burzovnog dana ipak je donio produženje negativne serije na već treći dan.

Indeks se zaustavio na točno 1850 bodova što je 0,17 posto niže nego dan ranije, a oslabio je i CROBEX10, i to za 0,19 posto zaustavivši se na 1081 bod. Trgovinski dan obilježila je i nešto "mršavija" likvidnost.

Redovni promet dosegao je tek 8,4 milijuna kuna, a samo se jedna dionica mogla pohvaliti milijunskim prometom. Radi se o Atlantskoj plovidbi koja je prikupila 2,8 milijuna kuna, a pri tome joj je cijena skočila gotovo dva posto na 630 kuna. Spomenimo da je dubrovačkom brodaru cijena u mjesec dana skočila više od 30 posto. Na ljestvici dionica s najvećim rastom cijene opet se našla Tehnika. Cijena vrijednosnici te građevinske tvrtke skočila je više od 14 posto na 168,86 kuna uz sasvim pristojan promet od 287.000 kuna.

Iako se cijena u posljednje vrijeme počela oporavljati, u odnosu na mjesec dana ranije kada je vrijedila 200 kuna Tehnika je trenutno u minusu od 15,6 posto. Predstavnik građevinskog sektora našao se na vrhu i ljestvice gubitnika dana. Radi se o Institutu IGH čija je vrijednost potonula 4,8 posto na 200 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve