CROBEX raste 5. dan, u fokusu Valamar

Foto: GettyImages Foto: GettyImages

Nešto viših 0,76 posto plusa zabilježio je CROBEX10 koji se zaustavio na 1024 boda.

Na krilima Valamar Rivijere dionički indeks Zagrebačke burze u ponedjeljak je nastavio s rastom vrijednosti i peti uzastopni dan, uz nešto izraženiju likvidnost trgovanja.

Iako je malo prije podneva bio u plusu i jedan posto, završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 1744 bodova što je 0,61 posto više nego dan ranije. Nešto viših 0,76 posto plusa zabilježio je CROBEX10 koji se zaustavio na 1024 boda. Ukupan promet dosegnuo je malo manje od 18 milijuna kuna, a sastojao se od osam milijuna kuna dioničkog prometa te gotovo 10 milijuna kuna u trgovanju obveznicama.

U fokusu investitora našla se dionica Valamar Rivijere o čemu dovoljno govori podatak da je više od polovice dioničkog prometa, točnije 4,5 milijuna kuna, ostvareno u trgovanju tim izdanjem.

Najveći promet rezultirao je skokom cijene od 5,7 posto na 37 kuna. Inače, cijena te dionice raste već tri uzastopna dana, a u tom je razdoblju uvećana za više od 16 posto.

Ipak, titulu dobitnika dana osvojio je Varteks koji je poskupio 11,2 posto na 12,90 kuna što je ujedno i najviša cijena od 3. prosinca ove godine.

Gubitnik dana dionica je Hrvatske poštanske banke koja je na prometu od 61.000 kuna oslabila 2,6 posto i sada vrijedi 446 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!