CROBEX oslabio uz slabašan promet

Autor: Tomislav Pili , 13. prosinac 2017. u 18:46
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Likvidnost trgovanja bila je vrlo niska, pa je tako ukupan promet dosegnuo 6,6 milijuna kuna, a sastojao se od 5,6 milijuna kuna dioničkog prometa i milijun kuna obvezničkog prometa.

Iako su početni sati trgovanja na Zagrebačkoj burzi sugerirali da bi CROBEX mogao produžiti pozitivan niz na treći uzastopni dan, to se ipak na kraju nije dogodilo. Završetkom trgovanja CROBEX se u srijedu spustio na 1857 bodova što je 0,26 posto niže nego dan ranije. U istom, negativnom smjeru slijedio ga je i CROBEX10 koji je oslabio 0,54 posto, a zaustavio se na 1084 bodova.

Likvidnost trgovanja bila je vrlo niska, pa je tako ukupan promet dosegnuo 6,6 milijuna kuna, a sastojao se od 5,6 milijuna kuna dioničkog prometa i milijun kuna obvezničkog prometa. Nakon dužeg izbivanja na vrh ljestvice najlikvidnijih izdanja vratio se Ledo prikupivši 1,5 milijuna kuna, uz blagi rast cijene za 0,3 posto na 792,31 kunu. To je bila ujedno i jedina dionica s milijunskim prometom. Najvećim rastom cijene izdvojila se dionica Ingre skočivši 5,6 posto na 3,61 kunu. No, unatoč ovom skoku, dionica Ingre i dalje je na najnižoj razini od kraja listopada.

S druge strane spektra našao se još jedan predstavnik građevinskog sektora – dionica Tehnike. Ta je vrijednosnica izgubila gotovo pet posto vrijednosti, a zaustavila se na 145,56 kuna. U ovom slučaju radi se o najnižoj vrijednosti dionice od 5. prosinca ove godine.     

Komentirajte prvi

New Report

Close