Crobex opet padom otvorio tjedan

Autor: Ana Blašković , 27. ožujak 2017. u 17:20
Foto: Thinkstock

Dozu optimizma u ponedjeljak je donijela najava PBZ-a da će isplatiti 25,3 kune dividende po dionici

Optimizam ulagača na Zagrebačkoj burzi bio je kratkotrajnog daha pa je nakon 2,3-postotnog rasta u petak domaće tržište kapitala ovaj trgovinski tjedan ponovno započelo u crvenom.

Indeks CROBEX kraj dana u ponedjeljak dočekao je gotovo 0,76 posto slabiji nego u petak, na 2096,80 bodova. Dok investitori i dalje s neizvjesnošću prate rasplet dužničke krize u Agrokoru, dozu optimizma u ponedjeljak je donijela najava PBZ-a da će isplatiti 25,3 kune dividende po dionici 20. travnja. Medika je najavila sjednicu Nadzornog odbora za četvrtak na čijem će se dnevnom redu naći godišnja izvješća za prošlu i prijedlozi odluka za predstojeću skupštinu dioničara.

Liburnija je objavila rast prihoda od 8 posto na 295 milijuna kuna uz rast noćenja jedan posto te 12,9 milijuna kuna ukupne dobiti. Tehnika se pak, pohvalila s ugovorom o građenju poslovnog kompleksa vodoopskrbne tvrtke od 15.000 kvadrata u Švedskoj, ali nije objavljena vrijednost ugovora. Ukupan promet na ZSE iznosio je 23,3 milijuna kuna od čega je 18,7 milijuna kuna protrgovano dionicama, a 4,5 milijuna obveznicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close