CROBEX na najnižoj razini u godinu i pol

Autor: Tomislav Pili , 03. travanj 2018. u 17:17
Foto: Thinkstock

CROBEX10 oslabio je nešto izraženijih 0,45 posto spustivši se do 1042 boda.

Povučen potonućem dionice Atlantske plovidbe, indeks CROBEX u utorak je pao ispod 1800 bodova gdje nije bio još od kraja kolovoza 2016. godine.

Prvi trgovinski dan na Zagrebačkoj burzi nakon blagdana donio je nastavak negativnog sentimenta domaćih ulagača. Završetkom trgovanja ključni dionički indeks spustio se na 1798 bodova što je 0,38 posto niže nego prethodnog trgovinskog dana.

CROBEX10 oslabio je nešto izraženijih 0,45 posto spustivši se do 1042 boda. Trgovanje je proteklo u uvjetima slabašne likvidnosti, pa je dionički promet dosegao mršavih 4,8 milijuna kuna.

Najlikvidnija, a ujedno i jedini "milijunaš" bila je dionica Atlantske plovidbe koja je prikupila 1,5 milijuna kuna. Međutim, fokus investitora na tu vrijednosnicu rezultirao je i padom cijene za 4,2 posto na 544 kune što je dubrovačkom brodaru donijelo i titulu gubitnika dana.

Za ovu godinu Atlantska bilježi minus od gotovo 15 posto dok je CROBEX, za ilustraciju, u gubitku od 2,4 posto. Dobitnik dana dionica je Optima telekoma koja je time prekinula trodnevni negativni niz. U utorak je ojačala 11,4 posto dosegnuvši 2,25 kuna.

Među 11 dionica kojima je cijena uspjela porasti izraženijim rastom cijene izdvaja se Đuro Đaković. Ta je vrijednosnica ojačala 3,5 posto na 16,45 kuna.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Kad bi novinari radili svoj posao kako treba, onda bi jednostavnim uvidom u godišnji ili trogodišnji graf grobex-a ustnovili da je isti bio na 1796,6 bodova dana 18.9.2017 godine, ali hebiga, to je teško za provjerit …. jednostavnije je pisat senzacionalističke naslove, jer priznajte, bolje zvuči godinu i pol nego 6 mjeseci, zar ne ?

nema brige bice bolje. evo sad ce se slit 100 milijardi kuna stednje u grobex pa ce on na ATH, bez brige

Demizon, jos k tome opljačkali Hrvate koji su kupovali perjanice na ZSE koje sad po Lex Agrokor vrijede 0 kn.

***uništili su cijelu burzu zbog Linićevih 10 milja poreza godišnje na kapitalnu dobit…još gora katastrofa je i dalje važeći Linićev porez na jednu jedinu lipu uplate igara na sreću, makar u startu uzmu 50% od svih uplata…nitko to ne mijenja, znači svi su oni isti, pa nek si sami igraju loto i kupuju dionice… ak je narod nešto dobro naučio od onog psihopate Milanovića onda je to bahaćenje i žestoki inat, zato im lutrija ima presmiješni promet pred propast, a o burzi da ne govorim, da nema fondova već bi propala…ovakvu poreznu presiju mogu držati samo apsolutne izdajice i mrzitelji naroda

New Report

Close