Braća Winklevoss pripremaju ‘IPO Bitcoina’

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2013. u 17:12
Thinkstock

Braća Winklevoss odlučila svoju investiciju podijeliti sa zainteresiranim ulagačima pa su osnovali društvo The Winklevoss Bitcoin Trust koje je podnijelo zahtjev za IPO-om milijun dionica.

Bitcoin, alternativna digitalna valuta, uskoro će dobiti svoj prvi IPO. Naime, investicijska kuća Winklevoss Capital u vlasništvu braće Camerona i Tylera Winkelvossa (pojedinaca koji su tužili Zuckerberga da im je ukrao zamisao za Facebook) je svojedobno otkupila približno jedan posto izvanrednih zaliha Bitcoina što su platili oko 11 milijuna dolara.

Nakon toga Winklevoss Capital je počeo ulagati u startup projekte koji su isključivo bavili Bitcoinom, primjerice, Bitinstant i slično.

No danas su braća Winklevoss odlučila svoju investiciju podijeliti sa zainteresiranim ulagačima pa su osnovali društvo The Winklevoss Bitcoin Trust koje je podnijelo zahtjev za IPO-om milijun dionica kojima namjeravaju prikupiti 20 milijuna dolara kapitala.

Sve daljnje informacije su vrlo šture, kao i burzovna oznaka koju će imati novoosnovano društvo, ali bit će zanimljivo vidjeti da li će njihov naum postati stvarnost te koje će biti razine nagađanja o stvarnoj vrijednosti zaklade koja trguje nečim neopipljivim.

Komentirajte prvi

New Report

Close