Blagi rast indeksa uz vrlo nizak promet

Foto: GettyImages Foto: GettyImages

Ukupni promet dosegao je 4,6 milijuna kuna od čega je dionički promet iznosio 3,9 milijuna kuna.

Dionički indeks Zagrebačke burze u četvrtak je oscilirao između negativnog i pozitivnog područja, a kraj trgovanja ipak je uspio dočekati s blagim rastom vrijednosti.

CROBEX se zaustavio na 1729 bodova što je 0,03 posto više nego dan ranije, a ojačao je i CROBEX10 za nešto viših 0,15 posto na 1004 boda. Rast indeksa ostvaren je uz iznimno nisku likvidnost bez ijednog "milijunaša".

Ukupni promet dosegao je 4,6 milijuna kuna od čega je dionički promet iznosio 3,9 milijuna kuna. Kada su u pitanju najlikvidnije dionice, dan je obilježio telekomunikacijski sektor.

Na vrhu najtrgovanijih našla se dionica Hrvatskog telekoma koja je prikupila 488.000 kuna prometa uz rast cijene od 0,3 posto na 148,50 kuna. Optima telekom prikupio je nešto manjih 443.000 kuna, a cijena je pri tome jurnula 9,3 posto na 1,76 kuna.

Takav skok cijene donio je Optimi i status dobitnika dana. Inače, iznad 1,70 kuna ta se dionica nije nalazila od 22. listopada prošle godine. Uvjerljivi gubitnik dana dionica je remontnog brodogradilišta Viktor Lenac koja je potonula 17,2 posto na 4,80 kuna.

Slijedi ga Dalekovod koji je uspio izbrisati cjelokupni rast od srijede izgubivši malo manje od šest posto vrijednosti te sada drži cijenu od osam kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve