Blagi rast indeksa, HT jedini 'milijunaš'

Foto: GettyImages Foto: GettyImages

Ukupan promet dosegao je 8,3 milijuna kuna.

Dionički indeksi Zagrebačke burze u utorak su blago ojačali, ali uz nešto slabiju likvidnost nego proteklih dana. Završetkom trgovanja indeks CROBEX uspeo se na 1766 bodova što je 0,15 posto više nego dan ranije.

Nešto izraženiji rast od 0,29 posto ostvario je CROBEX10 zaustavivši se na 1031 bod. Ukupan promet dosegao je 8,3 milijuna kuna jer redovnom dioničkom prometu od 5,1 milijun kuna treba pridodati i 3,2 milijuna kuna ostvarenih u blok-transakciji s 20.000 dionica Hrvatskog telekoma.

Dionica najvećeg domaćeg telekoma bila je najlikvidnija i u redovnom dijelu trgovanja prikupivši 1,06 milijuna kuna. No, cijena od 158 kuna nije se mijenjala.

Stagnaciju cijene zabilježila je i druga najlikvidnija dionica, Podravka, koja se na prometu od 900.000 kuna trgovala po 368 kuna. Dobitnik dana dionica je Uljanika koja se u ponedjeljak mogla "pohvaliti" s uvjerljivo najdubljim padom cijene.

No, utorak je donio preokret, pa je vrijednosnica posrnulog pulskog brodogradilišta jurnula 33,3 posto na četiri kune. Gubitnik dana je varaždinski Varteks, potonuvši 10,8 posto na 15,70 kuna. Unatoč snažnom padu, Varteksova dionica i dalje za ovu godinu bilježi gotovo 21 posto rasta što je daleko bolji rezultat od rasta CROBEX-a od jedan posto.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve