Biogradska Ilirija povećava temeljni kapital

Autor: Poslovni dnevnik , 25. rujan 2016. u 22:00
Izdali bi 27.400 novih redovnih dionica/Dino Stanin/PIXSELL

Tvrtka vidi priliku u kupnji poslovno-trgovačkog centra u Zadru.

Biogradska Ilirija objavila je u petak da će na glavnoj skupštini sazvanoj za 24. listopada biti predloženo povećanje temeljnog kapitala te da dobru investicijsku priliku vidi u akviziciji poslovno-trgovačkog centra u Zadru.

Povećanje temeljnog kapitala Uprava i Nadzorni odbor predlažu ulozima u novcu i izdavanjem novih redovnih dionica javnom ponudom, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, osim Allianza ZB s obzirom da taj dioničar ispunjava uvjet kao kvalificirani ulagatelj. Prihvati li skupština taj prijedlog, povećanje temeljnog kapitala provelo bi se uplatom u novcu izdavanjem najviše 27.400 novih redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa 580 kuna, a i iznos za koji se nove dionice izdaju utvrđuje se u rasponu od 1250 kuna do 1500 kuna za dionicu, kaže se u Informacijskom memorandumu za izdanje novih dionica.

Po okončanju upisa, uprava će uz suglasnost nadzornog odbora odrediti isključivo unutar navedenog raspona konačan iznos za koji se nove dionice izdaju, pri čemu se nove dionice neće izdavati ispod tog najnižeg iznosa. U memorandumu se navodi i da potencijalni ulagatelji za upisane nove dionice ne mogu uplatiti iznos manji od 100 tisuća eura po ulagatelju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close