Bez glasa o Motušićevim nasljednicima

Autor: Antonela Zečević , 19. siječanj 2010. u 22:00

Još se ne zna ni broj ni tko su kandidati za članove Uprave ZSE

Iako je od završetka natječaja za nove članove Uprave Zagrebačke burze prošlo više od deset dana, još nije poznat broj kao ni imena kandidata pretendenata na ta mjesta.

“Odluka o objavi nasljednika Roberta Motušića jest u nadležnosti Nadzornog odbora Zagrebačke burze koji će javnost o tome pravovremeno izvijestiti”, ukratko je rekao glasnogovornik burze Željko Kardum. Sjednica Nadzornog odbora trebala bi se održati do kraja siječnja, a na toj sjednici će se odlučivati o novom predsjedniku Uprave. Imenovanje novog predsjednika Uprave ZSE mora odobriti i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa). U brokerskim krugovima može se ovih dana čuti da se među pristiglim prijavama nisu našle one kojima su se članovi NO-a nadali. Joško Miliša iz Štedbanke, čijim se imenom spekuliralo kao mogućim Motušićevim nasljednikom, već je prije opovrgnuo da je poslao prijavu. Natječaj je raspisan krajem prošle godine nakon što je 8. prosinca izabran novi Nadzorni odbor na čelu s Plinijom Cuccurinom. Tim činom je i formalno najavljen Motušićev odlazak s čelne pozicije ZSE. Odabir novog NO-a bio je kulminacija sukoba dvije grupe dioničara burze započelog prije godinu dana.

ZSE

Tri godine Motušića
Predsjednik Uprave Zagrebačke burze na odlasku Roberto Motušić na to je mjesto imenovan krajem kolovoza 2006. godine, a funkciju je preuzeo mjesec dana poslije. Na čelu burze zamijenio je privremenog šefa Adnana Hafizadića koji je te poslove obavljao nakon odlaska dugogodišnjeg direktora Marinka Papuge. Motušić je prije dolaska na burzi bio u Upravi Erste vrijednosnih papira. Tijekom njegova mandata burza je uvela novi trgovinski sustav kao i povećala broj dionica u najvišoj kotaciji te modernizirala svoje poslovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close