Atlantic Grupa prva tvrtka koja je prešla na Prime tržište Zagrebačke burze

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. rujan 2018. u 15:27
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Atlantic Grupa od svog uvrštenja na burzu kontinuirano je jedan od predvodnika pozitivnih trendova na području transparentnosti i korporativnog upravljanja.

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi i predsjednica Uprave Zagrebačke burze (ZSE) Ivana Gažić, potpisali su ugovor o prelasku Atlantic Grupe sa Službenog u Vodeće tržište ZSE-a (Prime) čime je Atlantic postao prvi izdavatelj koji je pristupio najzahtjevnijem tržišnom segmentu, izvijestili su u utorak iz ZSE-a.

"Atlantic Grupa od svog uvrštenja na burzu kontinuirano je jedan od predvodnika pozitivnih trendova na području transparentnosti i korporativnog upravljanja. Ovim korakom još je jednom potvrđena njezina želja da ulagateljima pruži najvišu razinu informacija potrebnih za donošenje investicijskih odluka", istaknula je Gažić. Prime tržište, dodala je, zamišljeno je kao segment koji bi pružao primjer najbolje tržišne prakse te je veseli činjenica da su i drugi izdavatelji zainteresirani za iskazivanje svoje posvećenosti najvišim standardima prelaskom u Prime tržište.

I Tedeschi je zadovoljan što je njegova kompanija prvi izdavatelj na Vodećem tržištu. Podsjetio je da je Atlantic Grupa bila i među prvima koja je usvojila Kodeks korporativnog upravljanja, a potom i Kodeks etike u upravljanju postavljajući već od samih početaka najviše standarde poslovanja i izvještavanja.

Istaknuo je i da je Atlantic bio i među prvima u korištenju inovativnih modela financiranja plasirajući među prvima korporativne obveznice, kao i u korištenju mezanin financiranja.

"Privlačnost investitorima opravdali smo ostvarujući obećane rezultate gotovo 39 kvartala uzastopno, a potvrdu naših napora dobili i priznanjima poput onog Euromoneya, vodećeg svjetskog financijskog časopisa, kada smo proglašeni najbolje vođenom kompanijom u Hrvatskoj, te najbolje vođenom kompanijom u sektoru hrane i pića u regiji središnje i istočne Europe u 2015. godini. Pet godina uzastopce dobitnik smo nagrade Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima. Drago nam je da i ovim potezom postavljamo nove standarde za sve koji će slijediti naš primjer", naglasio je Tedeschi. 

Novi Zakon o tržištu kapitala omogućio je ZSE-u  da svojim pravilima propiše zahtjevnije uvjete u vezi uvrštenja i zaštite ulagatelja od onih zakonom propisanih za Redovito i Službeno tržište, što je nedavnim izmjenama i dopunama Pravila Burze i realizirano.

Izmjene pravila jedan su od koraka kojima burza nastoji pojačati razinu transparentnosti na domaćem tržištu kapitala i time pozitivno utjecati na povjerenje ulagatelja, likvidnost te vrijednost tržišta u cjelini.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tražim pozajmicu za ulaganje na ZSE Prime jer sam u minusu zbog Agrokora

Šifra: nikad pameti

New Report

Close