Akvizicija Metroneta potpirila rast Vipneta

Autor: Bernard Ivezić , 25. travanj 2017. u 21:59
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Prihodi u prvom tromjesečju veći 5,9 posto, izloženost Agrokoru manja od one Tele2.

Unatoč pitanjima, koja je pokrenuo Tele2 objavivši da mu Agrokorov Tisak za bonove za mobitel duguje 135 milijuna kuna, velike telekomunikacijske kompanije nastavljaju objavljivati dobre poslovne pokazatelje za prvo tromjesečje.

 Vipnet, koji je kako neslužbeno doznajemo, znatno manje izložen Agrokoru od Tele2 nije želio komentirati to pitanje.  Telekom Austrija, vlasnik drugog najvećeg telekoma u Hrvatskoj, Vipneta, objavio je da je na hrvatskom tržištu u prva tri mjeseca zabilježio rast prihoda od 5,9 posto na 98,4 milijuna eura.  Operativna dobit skočila je 9,4 posto na 21,2 milijuna eura. Glavni poticaj rastu, koji u nekonsolidiranom obliku dostiže i 11,2 posto, dala je akvizicija Metroneta, čiji se rezultati Vipnetu pribrajaju od 1. veljače.

Vipnet je tromjesečje zaključio s 13 posto više fiksnih korisnika na 305 tisuća i 0,5 posto manje mobilnih korisnika na 1,71 milijuna. U mobilnom segmentu prosječan prihod po korisniku (ARPU) porastao je 2,2 posto na 11,3 eura dok je u fiksnom segmentu ARPU porastao za 16,6 posto na 27,2 eura. Operater je objavio da je u prvom tromjesečju povećao ulaganja za 10,1 posto na 17 milijuna eura.

 Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta kaže da su njihovi rezultati pokazatelj predanosti kompanije izgradnji gigabitnog društva u Hrvatskoj. "Naša infrastruktura dostupna je do više od 430 tisuća kućanstava", kaže Dvorjančanský.

Komentirajte prvi

New Report

Close