Adrisove dionice u fokusu ulagača

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ukupan promet iznosio je 27,4 milijuna kuna, a sastojao se od 9,9 milijuna kuna dioničkog prometa te 5,8 milijuna kuna obvezničkog.

Nakon dva dana pada, indeks Zagrebačke burze u ponedjeljak je povećao svoju vrijednost uz gotovo 10 milijuna kuna redovnog prometa.

Završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 1847 bodova što je 0,24 posto više nego u petak. Još izraženiji rast ostvario je CROBEX10 koji je ojačao za 0,46 posto te se zaustavio na 1074 bodova. Ukupan promet iznosio je 27,4 milijuna kuna, a sastojao se od 9,9 milijuna kuna dioničkog prometa te 5,8 milijuna kuna obvezničkog, a ostvarena je i blok-transakcija dionicama Auto Hrvatske za 11,6 milijuna kuna.

U redovnom dijelu trgovanja tri su dionice ušle u klub "milijunaša" od čega dva Adrisova izdanja.

Najlikvidnija je bila redovna dionica rovinjske kompanije s 2,6 milijuna kuna uz rast cijene od 2,4 posto na 510 kuna. To je ujedno i najviša cijena tog izdanja od 8. veljače. Arena Hospitality Group privukla je 2,3 milijuna kuna prometa, a cijena je ojačala 1,2 posto na 430 kuna.

Povlašteno izdanje Adrisa ostvarilo je malo više od milijun kuna prometa, a cijena je skočila tri posto na 448 kuna što joj je donijelo i titulu dobitnika dana. Izraženim padom vrijednosti istaknula se dionica Dalekovoda potonuvši 3,9 posto na 16 kuna, najniže od 27. siječnja prošle godine.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve