Adris nudi dionice kompanije zaposlenicima

Autor: Jadranka Dozan , 25. svibanj 2015. u 22:00
Ante Vlahović, predsjednik Uprave/D. Puklavec/PIXSELL

Nakon 25 godina rovinjska tvrtka ponovo prodaje vlasničke udjele radnicima.

Zaposlenici tvrtki iz sustava Adris grupe u četvrtak su iz 'središnjice' dobili na izjašnjavanje inicijalnu anketu o zainteresiranosti za upis dionica Adrisa u sklopu trogodišnjeg programa stjecanja dionica.

Nude im mogućnost upisa/kupnje dionica (uključujući obročno plaćanje) do iznosa šest mjesečnih neto plaća, i to po cijeni koja odgovara prosjeku burzovne cijene u razdoblju od 90 dana. Kako burzovna cijena i redovnih i povlaštenih dionica u posljednje vrijeme bilježi rast (redovne su trenutno na 459 kuna, a povlaštene na 360), tromjesečni prosjek trebao bi značiti nešto nižu cijenu. U okviru trogodišnjeg programa predviđa se pravo prvokupa za Adris, koji se obvezuje pri otkupu ponuditi tržišnu cijenu dionice u trenutku kupoprodaje.

Neovisno o obročnom plaćanju, pak, zapolsenici-dioničari imali bi pravo na dividendu za sve upisane dionice. Zaposlenicima je za očitovanje o inicijalnoj anketi dan rok do jučer u podne, a otprilike u isto vrijeme kompanija je putem ZSE objavili kako je "25 godina nakon privatizacije TDR-a Adris grupa pokrenula novi Program stjecanja dionica". U priopćenju se napominje kako će se novom programu zaposlenici Croatia osiguranja pridružiti nakon restrukturiranja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close