Važnost komunikacije i poznavanje stranih jezika

Danas je gotovo nezamislivo konkurirati većini poslova bez poznavanja stranog jezika od kojih je engleski jezik gotovo obvezan i više se ne smatra luksuzom. U nekim branšama jezici su prijeko potrebni, pogotovo uslijed razvoja gospodarstva i ekonomije te interneta. Tržišta se sve više razvijaju i sve se češće tvrtke opredjeljuju konkurirati na strana tržišta. Bez poznavanja jezika, bilo bi nemoguće uopće komunicirati s postojećim partnerima ili privući nove.

Informacija je jedan od važnijih faktora jer pravovremena dobra informacija je prijeko potrebna za donošenje važnih odluka te privlačenje kupaca i potencijalnih klijenata putem korisnih informacija. Općenito danas su informacijski proizvodi sve popularniji i sve se češće prodaju putem interneta u obliku webinara, knjiga, DVD-a ili zvučnog zapisa. Za kvalitetan informacijski proizvod detaljno poznavanje jezika je obvezno jer loša prezentacija dobrog proizvoda čini {taj|spomenuti|isti} proizvod lošim.

Pravovaljana informacija u pravom trenutku je ključ uspjeha, naročito kada se radi o lansiranju proizvoda za koji je bitno vrijeme te ciljana skupina. Ukoliko se prava informacija prenese ciljanoj publici, ali u krivo vrijeme, uspjeh svakog projekta je upitan. Dana, na sreću, postoje razni mediji od kojih sve više vodi internet koji nam omogućava da naprosto izaberemo tržište te se posvetimo istom bez dodatnih napora s obzirom na udaljenost. Poznavajući npr. engleski jezik ništa nas ne spriječava da svoje usluge ili proizvode ne plasiramo u USA ili UK. Internet nas povezuje sa svih lokacija te nema razloga da ne konkuriramo svjetkom tržištu.

Osim dobrog proizvoda ili usluge te ustrajnosti i strateškom planiranju u businessu, komunikacija igra jako važnu ulogu jer njena kvaliteta predstavlja brend i ono što pojedinci i tvrtke nude na tržištu. Kako bi tečno govorili strani jezik, mnogi se odluče za opciju poput upisa škole [intellecta.hr] stranih jezika ili boravka u inozemstvu na malo duže razdoblje što je odlično za učinkovito i tečno savladavanje stranih jezika. Najučinkovitije učenje stranih jezika je vježba i praktični rad, što nitko ne može izbjeći ukoliko se stvarno preseli na jedno određeno razdoblje u inozemstvo.

Pored engleskog kao najpopularnijeg jezika, pogotovo u poslovnom svijetu, njemački je također sve traženiji i sve poželjniji te je nerijetko sastavni dio uvjeta poslova koji se traže. Ukoliko nemate iskustva u stranim jezicima i jednostavno nemate vremena ni volje educirati se u tom smjeru, ne treba se obeshrabriti. Postoje mnoge agencije i pojedinci koji pružaju usluge te koje možete angažirati za svoje povremene ili stalne poslove. Za uspješan posao važna je ideja. Njeno ostvarenje u većini slučajeva nije lako, međutim, jezik sigurno ne smije biti jedan od prepreka na putu do vašeg uspjeha.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!