Pero i Stipe

Prije skoro deset godina, država je da skupi nešto para krenula prodati Ali kako to već biva, kupac bijaše iz nama neprijateljske dežele i tako Terme Čatež ne postadoše vlasnikom Sunčanog Hvara. HSS na čelu sa Zlatkom Tomčićem koji sada uživa mirovinu od cca 10.000 kuna obranio Sunčani Hvar od agresivnih slovenaca.Sunčani Hvar.Koju godinu kasnije, Sunčani Hvar je ipak prodan, ovaj puta Orco grupi iz Luksemburga (srećom sa Luksemburgom smo u miroljubivim odnosima) u sklopu javno privatnog partnerstva. Rezultat te prodaje su milijunski gubitci Sunčanog Hvara.Za razliku od cijele Orco grupe koja je u grdim problemima, Terme Čatež posluju fenomenalno i njiihovi menadžeri ne završavaju u zatvorima. Sada država razmišlja raskinuti ugovor sa Orco grupom koji traži odštetu od 62.000.000 €. Usput, država bi naslijedila obaveza oko 550.000.000 kuna. Suma, jedna milijarda kuna. Za taj novac dobiva se imovina vrijedna 850.000.000 kuna. Znači, minus od 150.000.000 kuna. Zašto bi onda država kupila natrag Sunčani Hvar? Da Orco grupa može dobiti za svoj udio 62.000.000€  sigurno ne bi pregovarali sa državom. Zašto bi to HFP ponovo kupio kad se Sunčani Hvar može poslati u stečaj.
Hotele će kupiti netko tko se zna baviti turizmom po cijeni koja se postigne na dražbi i ponovo će trebati sobarice, konobari, kuhari, animatori pa čak i menadžeri. Možda neće biti Pero nego Stipe, ali to ne bi trebalo imati utjecaja na nikoga osim na Peru i Stipu .
Slična priča se dešava i u Željezari Split. Samo ovdje je Zlomrex iz prve kupio željezaru, nagomilao dugove i sad bi odštetu od 10 milja eura. Istovremeno država ima mogućnost aktivirati jamstva od 87 milja kuna. Ukupno 160 milja. Zašto da država tu intervenira. Neka lijepo to sve ode u stečaj po hitnom postupku pa će se onda naći kupac spreman za nastaviti proizvodnju ako se isplati imati željezaru u Hrvatskoj. Zašto država za sebe govori da je loš gospodar, a onda preskupo plaća firme kojima nije znao upravljati strani vlasnik. Istovremeno će država prodati Croatia osiguran

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!