Kvalitetna ugostiteljska oprema je ključ uspješnog barskog poslovanja

Barovi su mjesta koja okupljaju veliki broj ljudi koji se dolaze opustiti, odmaknuti od svakodnevnih obaveza i u zabavnom i opuštenom okruženju podružiti se sa svojim prijateljima i poznanicima. Barovi tako nisu mjesta koja nude samo pića u svojoj usluzi, već su i oaza zabave i opuštanja za većinu ljudi koji nemaju vremena za sebe u užurbanoj svakodnevici prepunoj obaveza.

Jeste li ikad pomislili što se nalazi u pozadini uspješnog poslovanja bara i ugostiteljske usluge? Zašto se ljudi vole vraćati na isto mjesto, u isti kafić i bar? Odgovor je vrlo jednostavan. Radi zadovoljstva s uslugom i ugodnom, opuštajućom atmosferom. Usluga se sastoji od više faktora koji se moraju poklopiti i zadovoljiti, da bi usluga bila na profesionalnoj i kvalitetnoj razini za ugostiteljsku djelatnost. Jedan od njih su svakako dijelovi i različite vrste opreme za ugostiteljstvo [scorpio.hr], bez koje nema ni kvalitetne usluge.

Svatko od nas je veliki broj puta posjetio kafiće, a da nijednom nije pomislio na kompleksnost vođenja bara i postizanja zadovoljstva svih sudionika. Tek kada se nađete u ulozi voditelja kafića, možete shvatiti koliko je oprema u obliku čaša, pribora, alata i aparata koji su potrebni bitna da zadržite povjerenje i povratak svojih gostiju.

Ako se nalazite u situaciji otvaranja vlastitog ugostiteljskog objekta, restorana, bara ili hotela, taj proces zahtijeva puno razmišljanja i dobre strategije jer postoji puno elemenata koji se trebaju zadovoljiti da bi objekt pravilno funkcionirao. Stoga je dobro na samom početku odrediti elemente opreme za ugostiteljstvo koja će vam biti potrebna u poslovanju i krenuti u pravovremeno planiranje njene nabavke.

Kako nabaviti pravu opremu za svoje barove?

Sa sve većim brojem barova i kafića koji se pojavljuju svakog dana, postalo je jako teško biti najbolji jer se ljestvica kvalitete stalno podiže. Biti na vrhu u konkurentnom ugostiteljstvu je nemoguće bez najbolje i provjerene kvalitete ugostiteljske opreme. Ulaganje u kvalitetnu opremu znači dugoročno investiranje u povećanje prometa, što rezultira visokim prinosima na ulaganja na dugi period vremena. Ovo načelo posebno vrijedi kada je u pitanju pokretanje uspješnog bar. Kupci traže više od ponude dobrog pića u baru, oni traže potpuni ambijent u kojem se mogu osjećati opušteno i posebno.

Gosti primjećuju i vrednuju puno detalja, od šalica, čaša, do kvalitete pića, koje je odraz opreme s kojom se piće pripremalo. Od estetike stakla u kojoj se piće poslužuje, do drugih tehničkih aspekata barske opreme, svi elementi i obilježja igraju veliku ulogu u osiguravanju stalnog zadovoljstva kupca.

Prvi korak je napraviti popis i odlučiti se za opremu koja vam je potrebna za uspješno vođenje i poslovanje vašeg barskog objekta. Napravljen popis će vam omogućiti pravilno usmjerenje i fokus u potrazi, te vas odmaknuti od uzaludne potrage bez rezultata.

Drugi korak je pronalaženje pravog dobavljača, koji će vam ponuditi visoku razinu kvalitete po razumnim i konkurentnim cijenama. Informirajte se o njihovom poslovanju, praksi i iskustvima od osoba koje već imaju iskustvo nabavke od njih, kako bi bili sigurni s isplativom investicijom za svoje poslovanje. Većina poduzeća svoju opremu i ponudu imaju dostupne na internetu, te se njihova kupovina može obaviti na jednostavan način, putem web shop [scorpio.hr] prodaje.

Oprema mora biti dugotrajna i vrhunske kvalitete. Nakon što se sva potrebna oprema za barove okupi na jednom mjestu, veliki dio vaše usluge je dobro osiguran i možete se mirno usredotočiti na svoje goste. Šanker ili barista mora imati na raspolaganju sva potrebna sredstva koja će mu omogućiti olakšano pružanje usluge za svoje goste. Piće mora biti kvalitetno pripremljeno i pravovremeno posluženo.

Uspješan bar će obično biti opskrbljen s popisom sljedećih vrsta barske opreme:
- čaše raznih materijala
- otvarači za boce
- poureri
- drobilice za led
- shakeri
- blenderi i sokovnici
- aparati za izradu kave i koktela

Navedena oprema samo je jedan mali dio barskog inventara koji vam je potreban, ali dovoljan za početak i jedan dio kvalitete koja Vam je potrebna za uspješno poslovanje. Svaka izrada i priprema pića je proces od više etapa i koraka, koji moraju biti povezani u cjelinu, a to je ono što će vam omogućiti profesionalna oprema. Nemojte zaboraviti ni na važnost profesionalnosti osoblja, koje je jednako bitna stavka pružanja profesionalne usluge.

Zadovoljan gost je cilj svakog ugostiteljstva. Ne smijete propustiti nijednu bitnu stavku ugostiteljstva, ako želite imati povećanje prometa i veliki broj gostiju. Dobar glas je najbolja reklama, zbog čega nemojte zanemariti svoju uslugu, već dopustite da se dobar glas o vama i vašem poslovanju čuje na daleke staze!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!