Kako unaprijediti svoju karijeru u 2019?

Vremena kada se jedan posao radio od početka pa do kraja karijere su davna prošlost i sve su češće potražnje za raznim prekvalifikacijama i usavršavanjima. Glavni uzrok toga su česte promjene posla što dovodi i do velikog broja oglasa za posao i novih prilika za pozicije na kojima možete zablistati. Kako biste bili sigurni da će jedna od tih pozicija biti vaša, trebate unaprijediti svoje vještine i postati glavna konkurencija na intervjuima za posao.

Dobra poslovna komunikacija

Digitalna pismenost i usmena komunikacija su samo neke od stvari na koje poslodavci sve više obraćaju pozornost i zahtijevaju od svojih uposlenika da budu uspješni u odličnoj komunikaciji. Bilo da radite s ljudima ili ne, morate stalno razvijati različite komunikacijske vještine i pokušati pronaći razne načine za rješavanje potencijalnih problema. Od dobro napisanih izvješća, svakog papira koji vam dođe pod ruku pa sve do stvari koje se izravno odnose na vaše poslovanje, morate znati kako održavati profesionalnu komunikaciju na visokoj razini [poslovni.hr]. Glavni adut vam je razvijanje poslovnog vokabulara koji će prikazati vašu ozbiljnost i spremnost za razvijanje i napredak, te da ste uvijek spremni snaći se u bilo kakvoj situaciji.

Budite hrabri i odvažni

Iako se čini kao da većina poslova uključuje istu rutinu i obavljanje sličnih zadatak svakog dana, uvijek postoji prilika da se pokažete i dokažete. Kako ne biste dopustili poslu da vas ograničava, tražite prilike u kojima ćete moći pokazati svoje znanje i vještine pred nadređenima i dati im priliku da vas uzmu u razmatranje za neko unaprijeđenje. Nemojte pak prenagliti, morate pronaći mjeru između nametljivosti i spremnosti za neke komplikovanije i teže zadatke. Pokušajte riješiti neki problem sa svojim kolegom ili obaviti težak razgovor sa šefovima koji već neko vrijeme odgađate. Spremnost da se nosite dolično čak i u takvim situacijama pokazaće im da ste spremni raditi na problemima koji postoje.

Pokažite što znate

Vještine koje posjedujete izdvojiće vas od vaših kolega i pokazati da ste spremni prihvatiti izazove i usavršavati se u svom poslu. Jedna od prednosti je svakako digitalno obrazovanje koje uključuje rad u raznim programima što se danas smatra kao jedna od zadanih stvari. Odaberite programe za koje mislite da će vam dati prednost u vašem poslu i usavršite svoje znanje. Osim toga, jezične vještine i poznavanje jezika mogu vam samo pomoći u napretku i možda ćete čak dobiti priliku pokazati svoje znanje i u nekoj drugoj državi ili radu sa inozemnim klijentima. Za ovo će vam trebati znanje stranog jezika te je neophodno pronaći koja kvalitetna škola engleskog jezika [mogi.co.rs] je najbolja za vas.

Postavite ciljeve

Kako biste zaista osjetili napredak i dostigli zapažene ciljeve, morate znati što želite. Prije nego krenete u avanturu sa usavršavanjem i traženjem raznih vještina, razmislite o ciljevima koje želite postići. To je ujedno i najbolja motivacija koja će vam pomoći da dođete do željenih rezultata ali i ono što će vas držati na pravom putu tijekom čitavog procesa. Napravite razliku između kratkoročnih i dugoročnih ciljeva i podijelite ih u nekoliko kategorija. Pokušajte raditi barem jedan korak svaki dan, postavljajući uvijek sljedeći korak za sutradan. One složenije procese razložite na nekoliko manjih kako ne biste izgubili motivaciju i predali se prije vremena.

Odlučite se unaprijediti svoje mjesto u poslovnom svijetu već danas uz pomoć ovih jednostavnih ali preko potrebnih savjeta. Svakim danom ćete dobijati nove prilike i biti sve zadovoljniji svojim napretkom i usavršavanjem. Jedino što vam preostaje jeste da se odlučite kamo želite stići na kraju ove godine i da iskoristite sve ovo vrijeme koje je pred vama na najbolji mogući način.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!