Kako prepoznati krivotvorine

Kako razlikovati repliku / krivotvorinu od originalnog brenda?

Češto kada smo u potrazi za proizvodima na AliExpressu, teško je razlikovati repliku od originalnog proizvoda. To je vjerojatno zato što su replike / krivotvorine koje se prodaju na AliExpressu prilično slične orginalima. U konačnici, a i na kraju krajeva većina brendiranih proizvoda koje kupujemo su proizvedena u Kini.

U svakom slučaju, ako pokušavate pronaći 100% originalni proizvod, postoji nekoliko stvari koje vam mogu pomoći. Prva je cijena: ako vidimo da proizvod nije toliko jeftiniji nego u službenoj trgovini preko ceste, onda možemo uzeti razumnu pretpostavku i zaključiti da se bavimo originalnim proizvodom robne marke (s druge strane replike su znatno jeftinije). Problem se može dogoditi kada se naiđemo na proizvod čija se cijena nalazi na pola puta između originalnog proizvoda robne marke i replike. U ovom slučaju možda ćemo gledati 100% autentični proizvod s nevjerojatnom ponudom ili izuzetno kvalitetnu repliku. U tim slučajevima preporučujemo da istražite proizvod i kontaktirate prodavača.
Drugi način prepoznavanja originalnog proizvoda je pogledati opis proizvoda i vidjeti spominju li se riječi “izvorni”, “autentični” i slično. Ako je to slučaj, prodavač vam je dužan poslati autentični proizvod jer je AliExpress vrlo strog po pitanju lažnih opisa i oglašavanju koji mogu dovesti u zabludu kupca.
Konačno, slično gore navedenom je „Guaranteed Genuine“ (garancija zajamčena) značka/logo koju možete naći ispod opisa proizvoda.
Najsigurniji način je kupovati preko Aliexpress Hrvatska [alimajstor.com], jer time dobivate dodatnu sigurnost da se radi o autentičnim proizvodima.
Ako vidite ovaj logo/značku onda možete biti 100% sigurni da je proizvod originalan. AliExpress je izrazito strog po ovom pitanju. Ako jedan prodavač nije iskren s ovim i ima oznaku na svom proizvodu, AliExpress će zatvoriti njegov dućan odmah (bez brige, kada se zatvori dućan, Vi dobivate svoj novac nazad i ako imate sreće pa je proizvod već prije toga poslan, možete slobodni i prozvod zadržati). Ne samo ovo, ako otkrijete da je proizvod lažan, morat ćete samo kontaktirati AliExpress [samokina.com] i dokazati da je proizvod lažan i zatim ćete dobiti povrat novca u duplo većem iznosu nego što se potrošil na proizvod, kao što je prije napomenuto, ako imate sreće, moći ćete i zadržati novac…pobjeda Vam je svakako zajamčena!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!