Kako funkcionira izrada web stranica na Hrvatski način

Dakle izrada web stranica [grafit.hr] ide po slijedećoj špranci. Iz ove priče su isključene krajnosti, bilo pozitivne bilo negativne, dakle čisti prosjek odnosno velika većina.
Zainteresirana strana, bilo firma ili pojedniac preko nekog od bliskih suradnika ili rodbine pronalazi poduzeće koje se bavi izradom web stranica. Ako je to isto poduzeće imalo ugledno, pritom mislim ugledno po hrvatskim mjerilima imat će gomilu odrađenih poslova i pretpostavljamo zadovoljnih korisnika.
Kako je u ovom slučaju zainteresirana strana totalni neznalica orijentirati će se na tri stvari:
- cijenu izrade web stranice,
- izgled web stranice,
- broj dosad napravljenih stranica.
Broj napravljenih web stranica samo znači da se bave sa izradom web stranica i ništa više - ovaj pokazatelj samo zadovoljava formu. Iako se može reći da je cijena izrade važan element isto se ne može reći i za izgled web stranice. To je uglavnom zato što je izgled stranice stvar osobnih afiniteta vlasnika, a to je u velikom broju slučajeva u potpunoj suprotnosti sa svim već odavno provjerenim i testiranim naličijima milijuna web stranica diljem svijeta. Ako izgledu stranice pridodamo atraktivnost/blještavost koje mogu pružiti određeni programski jezici onda je to siguran put u ničim prisiljenu kastraciju vlastite web stranice. Tome je tako što Google i druge tražilice ne mogu sa takvih web stranica pročitati što se na njima nalazi, ako ne mogu pročitati ne mogu ni prezentirati stranicu Internet posjetiteljima.
Podatak da 90% posjetielja web stranica dolazi sa tražilica jasno ukazuje na koji način bi trebali razmišljati. Jednog dana kad negdje čujete ili pročitate riječ SEO [prvomjesto.com] biti će vam jasno zašto treba voditi računa u kojem programskom jeziku raditi web. Flash program spada u veliko no no!!!
Da ne bih sad rastezao priču i posebno navodio svaki problem sa kojim bi se mogli

Komentari (1)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!