filija
BUDUĆNOST SVIJETA
filija · Korisnik od: 18.9.2008.

BUDUĆNOST

10. Ožujak 2009.

BUDUĆNOST- budućnost dionica, TK, života, vremena…sve nas to zanima zar ne?
poučno je čuti razna razmišljanja na ovu temu. koliki je interes pokatzati će BUDUĆNOST. Hvala.

Komentari ( 12 )
 1. Enzio
  Enzio 21:45 14.4.2010.
 2. pofuk
  pofuk 22:36 4.3.2010.

  gledajte …ja bi stvarno pisao o temi buducnost ali sta mi to vredi svaki moj post cim izadje ili ako uopce izadje pripada proslosti
  pofuk
  p.s. zato Vas najljepse molim ako bi mogli otvoriti temu proslost i tu bi se ja koncano nakon niza godina ustrcavanja pisanja na forumu raspisao bez imalo srama i gruznje savjesti jer bi koristio samo znanstfveno dokazane conjenice
  unaprijed hvala….makar i ovo unaprijed kad malo bolje razmislim cudno zvuci ali eto tema je kao sto rekosmo buducnost

 3. olive
  olive 22:31 4.3.2010.

  Zanimljiva tema, iako ne mogu pohvaliti pretjerani odaziv sa pozitivnim stavovima. Mislim da svoju porciju krivice za trenutno stanje moramo preuzeti i na sebe. Učinimo li to tako, postati će nam jasno da i unutar sebe možemo pronaći energije i ideje kako vratiti oprimizam i gledati u smjeru budućnosti sa nadom da nije sve još izgubljeno. Druga opcija je pretpostavka da smo nemoćni u provedbi bilo kakvih promjena i prepuštanje sili inercije da nas odvede kuda ne želimo. Povijest je odlični poligon za razumjevanje mehanizama reakcija i poznavanjem toga elementa možemo puno toga predvidjeti sa velikom vjerojatnošću prave procjene. Hrvatska stvarnost obilježena je slijedećim elementima koji imaju negativnu konotaciju - starenje nacije i smanjenje broja stanovnika, vlast koja nije u stanju dugoročno planirati strateške djelatnosti, pohlepa pojedinaca koji iskorištavaju neučinkovitost sistema i koriste svoje pozicije za pljačku i konačno skretanje pozornosti na ulazak Hrvatske u EU pod bilo koju cijenu. Ima još mnogo elemenata kao proizvod neznanja i potonuće u tehnološku zaostalost ali taj dio budi stimulans na drugoj strani i može donjeti u pravilno posloženom sistemu relativno brzo pozitivne rezultate.
  Smanjenje broja stanovnika i starenje nacije za sobom povlači jedan ogroman teret koji koči razvoj - nama svake školske godine nestaje na desetke razrednih odjeljenja, kroz x godina znači da će taj broj manje trebati auto, krevet, obrok, stan … pitanje za jednu kunu - zbog čega smo mi digli cijene nekretnina, stanova, kuća u nebesa?? Koja će to grupacija populacije navaliti na obećanu zemlju Hrvatsku - kada svakog dana zatvaramo radna mjesta i stvaramo sve veću i veću nesigurnost - koja će pokupovati sve raspoložive nekretnine (u ovoj konotaciji treba razumjeti da potencijalni kupci u svojem bližem i daljem okruženju imaju istu situaciju -smanjenje broja ljudi i višak nekretnina ali i sigurnost koju poznaju i kojoj vjeruju). Nama će znači u budućnosti svakog narednog dana trebati manje dobara koje bi proizvodili za domaće potrebe, a vanjsko tržište je i onako već zauzeto. Pridodamo li tome da će tehnologija dati doprinos da u jedinici vremena jedan radnik uspije proizvesti svakog dana jedinicu proizvoda više - što će raditi ostali??
  Umjetna proizvodnja potreba preko TV reklama otvoriti će nova tržišta, ali globalnoj ekonomiji a ne našoj domaćoj.
  Vlast koju su izabrali građani Hrvatske (i dijaspore) nema vizije niti svoje JA. U uvjetima financijske ovisnosti o milodarima globalne mašinerije, nakon isisavanja i posljednje čarape morati će još više nego danas provoditi politku u cilju boljitka nekog drugog (nikako ne svojih poreznih obveznika). Drugi dio problema vlasti vezan je uz vatrogasne mjere i nikakvo odlučivanje u pravcu dugoročnih poteza koji bi doveli do povratka optimizma. Rješenje za ovaj dio je samo radikalno mjenjanje vodećeg ljudstva koje je izgubilo kredibilitet (po mogućnosti legalnim putem-izborima).
  Pohlepa je ljudska mana i rješenje treba tražiti kroz sankcioniranje kaznenih djela i svakako edukacijom i ukazivanjem na štetnost po svih kroz elemente sive ekonomije i korumpiranosti.
  Ulazak Hrvatske u EU ima svojih pozitivnih elemenata kroz nadu da će određene anomalije unutar političkih struktura biti ispravljene pod pritiskom izvana. Negativna strana je ta da EU nameće pravila - normalno kao igrač sa jačim adutima u rukavu - u cilju rješavanja problema koje i EU ima- to znači, Hrvatski teritorij ima svoju vrijednost kao prodajno tržište - 4 milijuna kupaca koji bi htjeli kopirati kapitalizam - šopingiranje robe koju tržište EU ne uspjeva progutati - a manje kao proizvođačka destinacija koja će namirivati manjkove na tržištu EU.
  Kada bi kojim slučajem uspjeli uspostaviti vladu znanja i iskoristili svoje resurse na najbolji mogući način, tada bi okolina prihvatila nas kao ravnopravnog pregovarača, znajući da smo i sami sposobni opstati, drugi bi htjeli doseliti i raditi, trebali bi nove stanove, pogone, škol

 4. Klikni za ostale komentare na temu

Samo registrirani korisnici mogu komentirati

Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje!

Prijavi se ovdje!

Povratak na vrh