Znanstvenik uvjeren da je Bog stvorio svijet, daje 10.000$ onome tko mu dokaže suprotno

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2013. u 14:00
Guliver/Thinkstock

Mastropaolo je spreman platiti 10. 000 dolara onome tko mu znanstveno uspije dokazati kako Knjiga Postanka nije točna.

Joseph Mastropaolo je kreacionist iz Kalifornije i uvjeren je da je svijet Božjih ruku djelo. Sve one koji misle suprotno, pozvao je da mu se suprostave u raspravi. Ova informacija ne bi izazvala preveliku pozornost da u igru nije uključen i iznos od nevjerojatnih 10.000 dolara, piše Guardian. 

Naime,  Mastropaolo je spreman platiti 10. 000 dolara onome tko mu znanstveno uspije dokazati kako Knjiga Postanka nije točna. Time također želi poboljšati kvalitetu odnosa između kreacionista i evolucionista, kaže. Osim toga, od svog protivnika očekuje da položi isti iznos te bi u konačnici nagrada trebala iznositi 20.000 dolara.  'Evolucionisti nisu glupi, nego bistri ljudi. Dovoljno su pametni i znaju da ne postoje znanstveni dokazi kojima bi me uvjerili da nisam u pravu', pojasnio je Mastropaolo za Guardian. 

On je uvjeren kako evolucija naprosto nije znanstveno dokaziva. 'Pokazalo se kako u svemiru ne postoji ništa što se razvija, već sve ide u suprotnom smjeru od razvoja i propada', tvrdi Mastropaolo.  Mastropaolo je počeo proučavati  kreacionizam prije 13 godina, nakon što je pročitao jedan članak o evoluciji u novinama.  Doktorirao je kineziologiju, a 25 godina je podučavao na kalifornijskom sveučilištu. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close