Zašto je voda s limunom dobra za vas?

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2014. u 12:51
Foto: www.croenergo.eu

Općepoznata je činjenica da je limun bogat vitaminom C, no jeste li znali da vas njegova redovna konzumacija može poljepšati i podariti vam sjaj na licu?!

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS / Naturala viaFoodmatters

Općepoznata je činjenica da je limun bogat vitaminom C, no jeste li znali da vas njegova redovna konzumacija može poljepšati i podariti vam sjaj na licu?! Osim toga, jedan od najvažnijih benefita redovite konzumacije limuna pomiješanog s vodom jest da zahvaljujući njemu možete otopiti i suvišne kilograme, a uz to, ovaj topli napitak ispire toksine i izuzetno je koristan za čitavo tijelo.

Topla voda s limunom idealno je piće za "dobro jutro" jer podržava i uravnotežuje rad probavnog sustava te olakšava proces izlučivanja otpadnih tvari iz tijela. Na taj način osigurava se normalna funkcionalnost crijeva te sprječava opstipaciju i proljev. Čaša soka od limuna sadrži manje od 25 kalorija te je bogati izvor hranjivih tvari poput kalcija, kalija, vitamina C i vlakana pektina. Također, ima ljekovitu vrijednosti, antibakterijska svojstva te sadrži tragove željeza i vitamina A.
 
Limun je izuzetno popularan radi toga što pomaže u održavanju imunološkog sustava i štiti od raznih infekcija. Također, odlično je sredstvo za pročišćavanje krvi, dobar je antiseptik te pomaže srčanim bolesnicima jer sadrži visoki udio kalija. Stoga, bilo bi idealno da konzumaciju čaše tople vode s limunom pretvorite u svoju dnevnu rutinu. Cijeli članak pročitajte ovdje.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close