Započeo šestodnevni sportsko-zabavni megaspektakl u Poreču

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2015. u 15:46
Foto: Press

Prvi turnir najprestižnije svjetske serije u odbojci na pijesku – Swatch Beach Volleyball Major Series.

U Poreču je danas tiskovnom konferencijom svečano otvoren Poreč Major, prvi turnir najprestižnije svjetske serije u odbojci na pijesku – Swatch Beach Volleyball Major Series. 

Najbolji igrači svijeta, njih 128 iz preko 25 zemalja svijeta u narednih će šest dana boraviti u Poreču i igrati za dosad neviđeni nagradni fond u Hrvatskoj – vrtoglavih 800.000$. Osim toga, ova prestižna svjetska serija predstavlja drugi dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016., gdje odbojka na pijesku ima za cilj biti jedan od najpopularnijih sportova. 

Izvršni direktor Beach Majors kompanije i čelni čovjek cijelog projekta, Hannes Jagerhofer, očaran ljepotom Hrvatske uvjeren je da je ovaj projekt veliki korak za razvoj odbojke na pijesku te da je Poreč savršena uvertira za cijelu seriju.

„Sjećam se kad smo pričali o cijeloj ideji projekta i kad sam prvi put došao u Poreč. Ljudi su me uvijek pitali zašto želim turnir napraviti baš ovdje, ali kad dođu, shvatit će zašto sam fasciniran ovom zemljom.

Ovo što danas vidim u Peškeri zaista je nevjerojatno, štoviše, mislim da bi Poreč mogao postati destinacija broj jedan cijele serije. Nadam se da su svi svjesni koliko je ovo velik korak za razvoj odbojke na pijesku“, rekao je Jagerhofer na tiskovnoj konferenciji.

U Poreču se u proteklih mjesec dana izgradilo pet pomoćnih terena te veliki centralni teren u uvali Peškera, koji se pruža na preko 8000 četvornih metara, a ugostit će 5000 ljudi. Predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač, ponosan što je Swatch Beach Volleyball Major Series odabrala upravo Hrvatsku za jednu od svoje četiri postaje ove sezone, rekao je kako smatra da je ovo jedan od najvećih sportski događaj ikada u Hrvatskoj.

„Prije samo mjesec dana Peškera je bila prazna, a sada se pretvorila u pravi mali grad. Ovo je veliki izazov i za nas i za Hrvatsku, no veoma smo ponosni i sretni što smo domaćini ovako velikog događaja. Iznimno sam sretan što sam ovdje“, rekao je Barač danas u Poreču.

Tiskovnoj konferenciji prisustvovao je i čelni čovjek sporta kompanije Swatch – Patric Schmidlin, kao i direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, te gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, koji je siguran da je Poreč Major, kao kombinacija zabave, sporta, sunca i mora, dobitna kombinacija za turizam u Poreču, kao i za sam razvoj grada.

Komentirajte prvi

New Report

Close