Zahvaljujući Freshhhu dobio sam priliku graditi karijeru u Ini

Autor: Borivoje Dokler , 27. listopad 2017. u 14:30
Mihael Matošević, 'bivši' Freshhhovac danas radi u Ini

Freshhh studentima već tijekom obrazovanja nudi mogućnost kontakta s industrijom i izgradnju mreže poslovnih kontakata.

Ina već osmu godinu zaredom održava program Freshhh kojim nastoji privući mlade talente zainteresirane za naftnu industriju. Program je zamišljen kao međunarodno nagradno online natjecanje za top studente, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 3. studenog.

Na Freshhh se 2014. i 2015. prijavio i Mihael Matošević, tadašnji student Rudarskog-geološkog-naftnog  fakulteta. "Glavni razlog moje prijave na Freshhh bila je mogućnost zaposlenja neposredno nakon fakulteta, a onda i osvajanje vrijednih nagrada. Osim toga, Freshhh je jedan od programa koji studentima već tijekom fakultetskog obrazovanja nudi mogućnost izravnog kontakta s industrijom i izgradnju mreže poslovnih kontakata", rekao  je na početku razgovora Matošević te istaknuo da mu se ova prilika činila veoma dobrom referencom za životopis. 

Trud se isplatio
"S obzirom na to da vjerujem da gotovo 80% studenata ima slične životopise prilikom apliciranja za prvi posao nakon fakulteta, tražio sam alternativne opcije kojima bih svoj životopis mogao unaprijediti", kazao je Matošević koji se istovremeno prijavio i na Inin Growww – program kroz kojega Ina regrutira pripravnike. "Paralelno s rješavanjem zadataka u Freshhh programu sudjelovao sam u selekcijskom procesu za početak pripravničke karijere. Bio je to vrlo dinamičan, ali i jako zanimljiv period mog života", kazao je Matošević te priznao kako je Freshhh natjecanje zahtijevalo puno učenja, ali nije nimalo zažalio. "U kompaniji sam se zaposlio odmah po završetku studija, 2015. godine. Prvo sam radio u tvrtki Crosco, unutar Ina grupe, a zatim mi se nakon devet mjeseci pružila prilika za nastavak karijere u Ini. 

Nemojte čekati sutra
Trenutno radim u organizacijskoj jedinici za Strateški razvoj i procjene. Posao je dinamičan i nepredvidljiv te zahtijeva kontinuirano učenje", kazao je bivši natjecatelj Freshhha te pozvao studente da se prijave na Inino natjecanje. "Potrebna je motivacija i želja za učenjem, pronalazak najboljih rješenja i donošenje odluka, no mogu potvrditi da su mogućnosti koje se otvaraju sudjelovanjem u ovakvom projektu i iskustvo koje se stječe, višestruko korisni. Osim toga nagradni fond je iznimno poticajan tako da ne govorimo o samo jednom benefitu koje sudjelovanje nudi. Nemojte čekati sutra, prijavite se već danas i iskoristite na najbolji način sve što vam se pruža", poručio je Matošević. 

Komentirajte prvi

New Report

Close