Zagrepčanka tri i pol godine putovala do Bora Bore autostopom

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2016. u 09:15
Foto: Privatni album

34-godišnja Zagrepčanka, stigla je do otoka Bora Bora u Pacifiku autostopom i sama, za tri i pol godine.

Više od 70.000 kilometara, 25 država, tri i pol godine, jedna žena i jedan palac podignut u zrak. Zvuči nemoguće? Jedino onima koji nisu upoznali Anu Bakran. Upravo taj cilj postavila si je pa ga i dostigla putnica s hrvatskom putovnicom, ali žena cijelog svijeta, kako se predstavlja 34-godišnja Zagrepčanka koja je iz obiteljskog doma u Soblincu otišla u travnju 2013. i putovala kopnom, morem i zrakom (stopirala je putem čak i helikopter) sve dok se prije desetak dana nije zaustavila na svome odredištu: otoku Bora Bora u južnom Pacifiku.

Kako piše Večernji list, uoči avanture života mnogi su je odgovarali, plašili, govorili da će je silovati i ubiti, da ne zna što radi. Pokazalo se da sreća prati odvažne. Prvu godinu još su joj društvo pravili poneki autostoperi koje je upoznala usput, no posljednje dvije godinu odlučila je nastaviti sama.

“Bilo me je posvuda jer sa sobom nosim vreću za spavanje. Od plaža, livada, cesta i parkova, benzinskih postaja, kamiona, lokalnih obitelji, hramova i džamija”, piše Ana, koju smo na drugom kraju svijeta na trenutak “uhvatili” pri e-mailu.

No, zašto, pobogu, Bora Bora?

“Zato što se nalazi na drugoj strani svijeta, usred Pacifika, i nije jednostavno do njega doći isključivo autostopom. Osim toga, predivno izgleda i ima pomalo glupavo ime zahvaljujući Jamesu Cooku”, odgovara.

Za putovanje je štedjela radeći u svojoj agenciji za digitalni marketing i prodaju prava na digitalne fotografije, no kada je internacionalni klijent krajem 2012. zbog financijskih teškoća zatvorio ured u Zagrebu, odrazilo se i na poslovanje agencije. Tada je odlučila napraviti rez i ispuniti si dugogodišnji san.

Komentirajte prvi

New Report

Close