FOTO: Povodom 90 godina rada, zagrebački Hotel Esplanade građanima otvara vrata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. travanj 2015. u 10:38
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Jedan od najstarijih i najpopularnijih zagrebačkih hotela Esplanade u srijedu navršava 90 godina od otvorenja, a povodom toga nudi građanima obilazak hotela, upoznavanje njegove povijesti i posebnu rođendansku ponudu.

Jedan od najstarijih i najpopularnijih zagrebačkih hotela Esplanade u srijedu navršava 90 godina od otvorenja, a povodom toga nudi građanima obilazak hotela, upoznavanje njegove povijesti i posebnu rođendansku ponudu.

Hotel Esplanade otvoren je 22. travnja 1925. na mjestu nekadašnjeg klizališta uz Glavni kolodvor s idejom da putnicima slavnog vlaka Orient Express pruži vrhunski smještaj po njihovom dolasku u Zagreb.

Ono čime je tada privlačio putnike i goste, bezvremenskom arhitekturom, elegancijom i unutarnjim luksuznim uređenjem te biranom ponudom hrane i pića Esplanade je zadržao kroz sve godine rada uz današnji dodatak suvremenosti te je bio i ostao i mjesto ključnih društvenih događanja Zagreba.

Kroz povijest u hotelu su boravili brojni slavni i svjetski poznati gosti, od Josephine Baker, Charlesa Lindbergha, Leonida Brežnjeva do brojnih drugih.

Nakon detaljne rekonstrukcije 2004. hotelu je vraćen sjaj uz nastavak tradicije vrhunske usluge uz praćenje trendova u hotelijerstvu i gastronomiji te novih tehnologija, za što je dobio i brojne nagrade i priznanja.

Naglašavajući da je hotel više od impresivne povijesti i raskošnog interijera, generalni direktor Esplanade Ivica Krizmanić ističe da ga čine prije svega ljudi koji svojom odanošću, osobnošću i šarmom osvajaju goste svakodnevno im pružajući osjećaj sreće, ugode i opuštanja.

"Neizmjerno sam, kao i svi djelatnici hotela, ponosan biti dijelom bogate povijesti Esplanade za kojeg sam uvjeren da će ostati središte zagrebačkog društvenog života i simbol Zagreba jer je devet desetljeća postojanja nepobitni dokaz kvalitete i izvrsnosti usluge, vrhunskog smještaja i visoke gastronomije", naglasio je Krizmanić.

Povodom 90. godina rada Esplanade poziva građane Zagreba da dođu u hotel gdje će od 22. do kraja travnja u poslijepodnevnim satima uz vodstvo moći i obići hotel te čuti priče iz njegove povijesti kao i uživati u posebnoj rođendanskoj ponudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close