Zadarski Poluotok spreman je za 38 dana blagdanskog ludila i šušura

Foto: Press Foto: Press

'Program će biti namijenjen najmlađima, a oživjet će jedan povijesni prostor na kojemu se dosad ništa nije događalo', istaknuo je koordinator „Kampo Kadventa“

„Ovogodišnji Advent u Zadru bit će sadržajniji, veseliji i ljepši od prošlogodišnjeg koji je osvojio sve Zadrane i naše goste. Poklapa se s proslavom Dana grada Zadra i trajat će punih 38 dana. Odvijat će se na Trgu Petra Zoranića, Trgu Pet bunara, Narodnom trgu i drugim lokacijama na Poluotoku s opsežnim programom i uglavnom našim zadarskim snagama, a posebno će atraktivan biti vikend novogodišnji program“ – ovim je riječima direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados ukratko predstavio manifestaciju „Advent u Zadru“ koja će zajedno s trodnevnim spektaklom dočeka Nove godine trajati od 24. studenoga do 1. siječnja 2018. godine. Učinio je to u društvu pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Ivice Katića, koordinatorice svih adventskih i novogodišnjih događanja Danijele Rimanić, predsjednika Obrtničke komore Zadarske županije Stjepana Kneževića, predsjednika Udruženja obrtnika Zadar Mladena Malte, direktora Županijske komore Zadar – Hrvatske gospodarske komore Denisa Ikića i Boruta Gatare, koordinatora „Kampo Kadventa“, odnosno  adventskog programa u kvartu Kampo Kaštela.

„Zajedništvo je naša snaga! Zahvaljujući tom zajedništvu prošle smo godine postigli izvanredne rezultate i stvorili pozitivno ozračje na našem Poluotoku“, podsjetio je Malta na konkretne rezultate zadarske adventske manifestacije koja je jezikom brojki Zadru donijela čak 50 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na 2015. godinu. Vlasnici restorana, trgovci i ugostitelji spremno su se tada uključili u adventsku priču, a isto će biti i ove godine s restoranskom ponudom od tri slijeda koja će se kretati od 60 do 70 kuna.

„Nama koji radimo cijele godine nije uvijek lako, ali želimo ovakve cijene imati veći dio godine i održati naš grad živim izvan glavnog turističkog perioda“, dodao je. Posebnost ovogodišnjeg „Adventa u Zadru“ je i program u Kampo Kaštelu koji, istaknuo je Gatara, nije posebno zamišljen program već proširena ponuda „Adventa u Zadru“:

„Program će biti namijenjen najmlađima, a oživjet će jedan povijesni prostor na kojemu se dosad ništa nije događalo“, zaključio je koordinator „Kampo Kadventa“.       

Više informacija na: www.advent.zadar.travel

Dva milijuna kuna za sva događanja u Zadru

 „Zahvaljujemo svima koji su uložili znatan trud u oživljavanju Poluotoka i koji su Advent u Zadru učinili uspješnom i prepoznatljivom manifestacijom. Uvjeren sam kako će ovogodišnji biti još uspješniji od prošlogodišnjeg, a Grad Zadar je uložio više od dva milijuna kuna u sva događanja u Zadru od Tuna, Sushi & Wine festivala do Adventa“, nije krio zadovoljstvo pročelnik Katić advenstkim programom koji će ponuditi za svakog ponešto. 

Šušur na Poluotoku  

Ulične akrobate, performeri, vatromet, glazbeni spektakli, predstave za djecu, animacijski programi, sajmovi , restorani s prigodnim blagdanskim menijem, kafići s posebnim ponudama, tradicionalni sedmi po redu „Đir po gradu“ koji počinje s adventskim programom, a završava 15. siječnja, ludi doček Nove godine – sve će to biti sadržaj blagdanskog šušura „Adventa u Zadru“ i proslave Nove godine. Svirat će i pjevat najveće zvijezde domaće estrade i jake lokalne snage – od Ivana Zaka, Nene Belana, Jacquesa Houdeka, TBF-a do Tomislava Bralića i klape „Intrade“ koji će Zadrane pjesmom uvesti u 2018. godinu. „Naši mali gušti“ i „Dani sunca“, s druge strane, ponudit će zahvaljujući HGK i „Eko Zadar“ obilje dobre hrane, autohtonih proizvoda zadarske regije, dok će se svakodnevno na Trgu Petra Zoranića frigati, peći i kuhati vino, pivo, fritule, kobasice, palačinke i ribe.         

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve