Vrijeme je za uživanje svim osjetilima: najavljujemo Samoborski proljetni sajam i Samoborsku salamijadu

Autor: Promo , 01. travanj 2019. u 22:00
Foto: PD

Samobor se dolaskom proljeće pretvara u zanimljivu gastro destinaciju, a pregršt atrakcija nude 15. Samoborski proljetni sajam i 32. Samoborska salamijada.

Ovogodišnji Samoborski proljetni sajam održat će se u dane vikenda, 13. i 14. travnja na Trgu kralja Tomislava i okolnim lokacijama s programom od 9 do 19 sati, a Samoborska salamijada u subotu, 13. travnja u Sportskoj dvorani Samobor, Hebrangova 26, s početkom u 20 sati.

Ove godine Sajam će popratiti brojne atrakcije
Tako se od 12. do 14. travnja održava Proljetni kup u preponskom jahanju koji će okupiti oko 350 jahača iz Hrvatske i inozemstva. Utakmice sva tri dana turnira su na rasporedu već od 9 sati, a natjecanja traju do 21 sat. Uz samu natjecateljsku "kremu" konjičkog sporta, mnogi koji su bili lani na Kupu grada Samobora potvrditi će da uz atraktivna natjecanja svi posjetitelji mogu uživati i u dodatnim sadržajima i ugostiteljskoj ponudi čarobnog etno ambijenta Etno farme Mirnovec.

Samoborski proljetni sajam predstavit će etno i eno gastronomsku tradiciju Samobora: sir, vrhnje, rudarsku greblicu, češnjovke, Samoborsku salamu, bermet, samoborske kremšnite, med, domaća vina, voćne rakije, proizvode od ljekovitog bilja, razne pekarske delicije te proizvode tradicijskih obrta i suvenira.

Stari tradicijski i umjetnički obrti, kao predstavnici bogate povijesti i kulture našeg grada, na Sajmu prezentiraju vještine izrade starih, autohtonih tradicijskih i umjetničkih proizvoda, kako bi postali nezaobilazni dio kulturnog turizma i time osigurali svoj opstanak. Predstavljaju se lončari, kovači, remenari i užari, medičari i dr., ali i osnovne škole i dječji vrtići, u kojima se njeguje tradicija starih vještina.

Sajam će, kao i svake godine biti popraćen dodatnim gastro sadržajima
Tako će u subotu od 10 do 13 sati posjetitelji uživati u kulinarskoj radionici Uživam tradiciju koju u parku kraj Samoborskog muzeja organizira JU Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Jela su bazirana na domaćem medu žumberačkog kraja. Kušajte prapovijesno pivo i neobično začinjeno vino, rimske domaće poslastice i srednjovjekovni nucato! Istoga dana, od 16 sati samoborsko Udruženje obrtnika predstavlja Slatki Samobor – gastro show i degustaciju samoborskih slastica. 

U nedjelju, 14. travnja održat će se Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba gdje će se moći degustirati samoborske salame, koje se i ove godine nagrađuju na Samoborskoj salamijadi. 

Treću godinu zaredom organizira se Dječji proljetni sajam na Trgu Matice hrvatske, gdje će u subotu i nedjelju od 10 do 13 sati svoje proizvode izložiti samoborski vrtići i osnovne škole, a tijekom cijelog vikenda djeca će uživati u radionicama i zekalicama, uz pregršt iznenađenja. Svojom dokazanom gostoljubivošću Grad Samobor očekuje posjetitelje željne ugodnih trenutaka u predivnom ambijentu prirode, šetnica, bogate gastronomske ponude, obrtničko – gospodarskih sadržaja i etno baštine.

New Report

Close