Vozit će bicikl po Europi u čast ulaska Hrvatske u EU

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2013. u 11:55
Biciklisti Igor Mijić (36) i Antun Čolig (24) članovi su zelinskog Kluba SIC

Projekt CRO28EU, koji se organizira u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju i uz podršku Vlade Republike Hrvatske, predstavljen je u subotu u sklopu Europskog tjedna

Projekt CRO28EU, koji se organizira u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju i uz podršku Vlade Republike Hrvatske, predstavljen je u subotu u sklopu Europskog tjedna. Riječ je o jedinstvenom projektu u sklopu kojeg će dvojica mladih biciklista voziti državama Europske unije s ciljem da 1. srpnja u Bruxellesu sa zastavama Hrvatske i Europske unije proslave ulazak naše države u zajednicu europskih zemalja te da tijekom putovanja skupljaju dojmove, druže se, upoznaju te šire optimizam u državama kojima će putovati.

Biciklisti Igor Mijić (36) i Antun Čolig (24) članovi su zelinskog Kluba SIC i iza sebe imaju brojna iskustva putovanja na dužim dionicama pa su tako i za ovo putovanje potpuno fizički i psihički spremni. „Veselimo se ovom putovanju i drago nam je što možemo dati svoj doprinos u obilježavanju ovog događaja povijesnog za našu domovinu“ izjavio je Igor Mijić. „Na putu ćemo iskoristiti svaku priliku za promociju Hrvatske“, dodao je Antun Čolig.

Igor i Antun vozit će kroz brojne države članice Europske unije. Sa sobom će na put ponijeti i posebno izrađenu knjigu poruka u koju će ljudi koje će susretati upisivati osobne poruke i pozdrave ulasku Hrvatske u Europsku uniju. U knjigu će se prije početka projekta upisati i hrvatski dužnosnici, predstavnici institucija i poznate osobe, a po završetku putovanja bit će predana Vladi Republike Hrvatske. Tijekom putovanja na posebnoj će Facebook stranici redovito ostavljati komentare i fotografije s putovanja, a u svim državama kojima prolaze osigurat će im se medijska podrška te doček od strane predstavnika tamošnjih hrvatskih institucija.

Biciklisti će putovati posebnim električnim biciklima hrvatske marke Bioplanet, dizajniranima za globalno tržište, čime će skrenuti Europi pozornost na hrvatsku inovativnost i originalnost. Pripadaju u kategoriju vozila s nultom emisijom ugljik-dioksida (tzv. ZEV – Zero Emissions Vehicle) te tako pridonose zaštiti okoliša i smanjenju emisije stakleničkih plinova, a njima je lako upravljati zahvaljujući mogućnosti kombiniranja električnog pogona i klasične vožnje uz pomoć pedala. Po povratku s putovanja Igoru i Antunu bit će organiziran doček u centru Zagreba, a poseban događaj bit će prezentacija projekta i predaja knjige s dojmovima s putovanja predstavnicima Vlade Republike Hrvatske i partnerima u projektu.

Komentirajte prvi

New Report

Close