Više od 1000 trkača iz 12 zemalja osvijetlili Savski nasip i Bundek s sklopu GRAWE noćnog maratona

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2015. u 13:51
Foto: Grawe

GRAWE-ova inicijativa PoKRENI mjesecima je, kroz različite aktivnosti, nastojala motivirati ljude da se poKRENU.

Na subotnjem GRAWE noćnom maratonu koji se održao na Bundeku i Savskom nasipu sudjelovalo je gotovo 1100 trkača iz 12 zemalja koji su se trkačkim koracima upisivali na listu sudionika u čak 5 različitih disciplina. Osim toga, svojim su sudjelovanjem dodatno povećali iznos GRAWE donacije Udruzi Krijesnica na 50.000 kuna koju je prije prvog starta članovima Udruge uručio predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d., g. Igor Pureta.

GRAWE-ova inicijativa PoKRENI mjesecima je, kroz različite aktivnosti, nastojala motivirati ljude da se poKRENU ili da poKRENU nekoga tko do sada nije trčao, a na svojim su društvenim mrežama svakodnevno informirali i motivirali trkače i one koji su to tek postali kako bi im put od kauča do sudjelovanja u utrci u sklopu GRAWE noćnog maratona bio što lakši. Noćni maraton, koji se prvi puta održao prošle godine, u organizaciji Atletskog kluba Sljeme i GRAWE-a ove je godine okupio dvostruko više trkača.

„Ugodno smo iznenađeni brojem prijavljenih na GRAWE noćni maraton, ali to samo pokazuje kako trčanje kao rekreacija, ali i kao sport, postaje sve popularnija aktivnost među svim generacijama. Drago nam je da smo ove godine uspjeli organizirati i kratku utrku od 4,2 km za sve one koji su se kroz projekt PoKRENI tek uključili u trčanje i kojima je ovo bila prva utrka u životu. Vjerujemo da će ti isti trkači-početnici sljedeće godine trčati jednu od većih utrka“, rekao je Siniša Mareković, iz Atletskog kluba Sljeme.

Osim što su svojim sudjelovanjem na utrci ostvarili osobni uspjeh, trkači su svojim prijavama dodatno povećali iznos GRAWE donacije Udruzi Krijesnica. Naime, prvih 25.000 kuna donacije prikupljeno je kroz Endomondo izazov u sklopu inicijative PoKRENI, a dodatnih 25.000 kuna prikupljeno je na način da je GRAWE za svakog prijavljenog na GRAWE noćni maraton donirao dodatnih 20 kuna. Tako je ukupna donacija iznosila 50.000 kuna, a Udruzi Krijesnica ju je, prije prvog starta, uručio predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d., g. Igor Pureta.

Komentirajte prvi

New Report

Close