VIDEO: Poznata svjetska kompanija objavila reklamu koja je naljutila muškarce

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2019. u 11:17
Foto: YouTube

Reklama je očekivano izazvala brojne kritike.

Tvrtka Gillette koja se bavi proizvodnjom svih vrsta pomagala za brijanje naljutila je dio muške populacije svojom novom reklamom koja podsjeća na brojne probleme koji se vežu uz muškarce u 21. stoljeću. Tako se u reklami nalazi kritika seksizma, seksualnog nasilja, vršnjačkog nasilja i pretjeranog maskuliniteta, a krilatica "Najbolje što muškarac može dobiti" pretvorena je u pitanje "Je li ovo najbolje što muškarac može dobiti?".

Kako piše Večernji list, reklama Gillettea prikazuje i videe vezane za #MeToo pokret, koji je raskrinkao neke muškarce kao seksualne predatore, te slike muškaraca u filmovima koji prikazuju seksizam ili nasilje, a glas govori "Bullying, MeToo pokret protiv seksualnog nasilja, toksični maskulinitet, je li to najbolje što muškarac može dobiti?"

Reklama je očekivano izazvala brojne kritike, čak i konsternaciju među svojom klijentelom jer ju sumnjiče da je uskočila na vlak političke korektnosti koji kao krivce za djela nekih označava cijelu populaciju, ovog puta muškarce.

Komentirajte prvi

New Report

Close