Vegetarijanci lošijeg zdravlja od onih čija prehrana sadrži i meso

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2014. u 12:33
Foto: www.croenergo.eu

Vegatarijanci su, prema istraživanju znanstvenika s Medicinskog sveučilišta u Grazu generalno manje zdravi od osoba koje konzumiraju meso i mesne proizvode, unatoč tomu što u organizam unose manje količine alkoholnih pića, rjeđe su pušači i fizički su aktivniji od svojih prijatelja “mesoždera”, prenosi britanski list Independent.

Autor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Vegatarijanci su, prema istraživanju znanstvenika s Medicinskog sveučilišta u Grazu generalno manje zdravi od osoba koje konzumiraju meso i mesne proizvode, unatoč tomu što u organizam unose manje količine alkoholnih pića, rjeđe su pušači i fizički su aktivniji od svojih prijatelja "mesoždera", prenosi britanski list Independent.

Nakon istraživanja provedenog na 1320 ispitanika austrijski su znanstvenici ustvrdili da osobe koje su iz svoje prehrane izbacile meso i mesne proizvode imaju više izgleda za razvoj fizičkih i mentalnih bolesti, da im je opća kvaliteta života lošija te da češće trebaju liječničku pomoć, unatoč, globalno gledajući zdravijem načinu života.

Iako prehranu vegetarijanaca čine namirnice s manje zasićenih masnoća i kolesterola uslijed većeg unosa voća, povrća i proizvoda od cjelovitog zrnja, istraživanje pokazuje da su skloniji riziku od pojave raka, alergijama i mentalnim oboljenjima poput depresije i tjeskobe.

U istraživanju je sudjelovalo 330 vegetarijanaca, 330 osoba koje su ponekad konzumirale meso ali zato veću količinu voća i povrća, 300 osoba koje su se hranile uravnoteženo, no konzumirale su manju količinu mesa i 330 onih u čijoj je prehrani meso bilo visoko zastupljeno. Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Ovo je interesantno:
Istraživanje su proveli znanstvenici s medicinskog sveučilišta u Grazu a prenosi britanski list Indepedent.

Očekujem od istog instituta potvrdu da je puno bolje koristiti vibrator nego mesnati nadomjestak.

kakve su ovo gluposti??? znači prema ovom ispada da treba jesti meso, pušiti, piti alkohol i manje se kretati….. Poslovni, uozbiljite se, i držite svoje teme

a mogli su spomenuti i da su naravno najzdraviji oni koji piju svježu ljudsku krv, ti kao što znamo nikad ne umiru.

Pitanje tko je financirao istraživanje…

Vegetarijanci su loši lovci.
Prema tome , istraživanje su financirali dobri lovci.

New Report

Close