Uz izložbu Volim matematiku i vama će ta znanost postati draža

Autor: Objava za medije , 15. listopad 2014. u 08:00
Foto: Sanjin Strukić (Pixsell)

Od 13.listopada do 15.3. 2015. u galeriji Klovićevi dvori biti će prikazana prva u nizu izložba o znanosti pod nazivom Volim matematiku.

Od 13.listopada do 15.3. 2015. u galeriji Klovićevi dvori biti će prikazana prva u nizu izložba o znanosti pod nazivom Volim matematiku. Izložba koja dolazi iz Nacionalnog muzeja Leichtensteina organizirana je u suradnji s Večernjim listom i ilustriranim književnim listom za djecu Radost.

˝Ovo je prvi puta da je izložba ovakvog tipa došla u Klovićeve dvore. Znanost je budućnost svijeta i naša osnovna ideja je bila da svakodnevnim radionicama i aktivnostima djeci približimo matematiku˝, pojasnila je Jasmina Bavoljak, zamjenica ravnateljice Galerije Klovićevi dvori

Autor izložbe, Georg Schierscher, umirovljeni je profesor matematike koji kaže kako tu inspirativnu i lijepu znanost želi pojasniti i drugima. ˝Mi ćemo učiniti matematiku opipljivom i zanimljivom učenicima˝, ispričao je autor izložbe Georg Schierscher.

Izložba je podijeljena u 7 cjelina kroz koje će svi zainteresirani za matematiku upoznati Arhimedove radove, uglata stvorenja,a  zlatni rez i Fibbonaccijeve brojeve naći ćete u  svakodnevnim predmetima poput suncokreta i češera. Tu su i najpopularnije sobe, soba zrcala u kojoj ćete vidjeti sami sebe u beskonačno mnogo primjeraka te Vipov kutak gdje posjetitelji mogu igrati kinetic igrice, skupljati bodove i probuditi svoju kreativnost.

Iako je izložba Volim matematiku namijenjena za djecu u dobi 10 +, naglašeno je kako su eksponati prilagođeni  vrtićkoj djeci kao i odraslima željnim novih znanja i zanimljivih spoznaja o svijetu matematike koji je posvuda oko nas.  

Komentirajte prvi

New Report

Close