UN privikava Talijane da ostatak hrane iz restorana nose kući

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. travanj 2015. u 12:58
Foto: Hina

Metro u suradnji s UN-ovim Svjetskim programom za hranu (WFP) nastoji “preodgojiti” Talijane.

Talijanski Metro pokrenuo je kampanju ne bi li Talijane priviknuo da se ne stide kući odnijeti zapakiran ostatak hrane iz restorana.

Metro u suradnji s UN-ovim Svjetskim programom za hranu (WFP) nastoji "preodgojiti" Talijane da ne osjećaju nelagodu kada svoj "doggy bag" nose kući, a cilj kampanje je podignuti svijest Talijana o potrebi bacanja što manje hrane. Kampanja je pokrenuta pod nazivom "Schiscetta Reverse" manje od mjesec dana prije otvorenja Međunarodne izložbe Expo koja se ove godine održava u Milanu i posvećena je globalnoj sigurnosti hrane i prehrane, piše Ansa.

Stanovnici milanske regije običavaju nositi "schiscettu", obično plastičnu kutiju s ostacima jučerašnjeg ručka na posao, no organizatori kampanje "Schiscetta Reverse", Metro i WFP vjeruju da bi se običaj trebao proširiti na restorane.

Za razliku od stanovnika Sjedinjenih Država kojima je odlazak iz restorana s doggy bagom uobičajen, Talijani takvo ponašanje smatraju vulgarnim i neprikladnim. Organizatori optimistično vjeruju da će običaj zaživjeti uz pomoć i angažman nekoliko slavnih milanskih chefova.

Komentirajte prvi

New Report

Close