Umro kao beskućnik, a nije znao da može naslijediti 19 milijuna $

Autor: Agencija VLM , 02. siječanj 2013. u 09:25
Ilustracija / thinkstock

Timothy Henry Gray je pronađen ispod nadvožnjaka. Rođak je Huguette Clark, kćeri osnivača Las Vegasa.

Timothy Henry Gray, beskućnik i daleki rođak ekscentrične newyorške bogatašice Huguette Clark, umro je a da nije ni znao da bi trebao naslijediti 19 milijuna od ukupno 306,5 milijuna dolara nasljedstva, piše Daily Mail. Tijelo 60-godišnjeg Graya pronađeno je ispod nadvožnjaka u Evanstonu u američkoj saveznoj državi Wyoming. Policija tvrdi da nisu pronađeni znakovi nasilja.

Gray je usvojeni unuk bivšeg američkog senatora Williama Andrewsa Clarka, koji se obogatio na bakru. Poslije se bavio i bankarstvom, građevinom, željeznicom, a posebno je značajan kao osnivač Las Vegasa. Politička karijera ostala mu je obilježena skandalom s korupcijom.

Clarkova kći Huguette provela je zadnjih 20 godina svog života u newyorškim bolnicama. Umrla je 2011. godine, a brojne njezine nekretnine još uvijek su neupotrijebljene. Samo tri stana u jednoj zgradi u New Yorku vrijede 53 milijuna dolara. Svojoj obitelji u oporuci napisanoj samo šest tjedana prie smrti nije ostavila ni dolara, sve je otišlo njezinoj njegovateljici, unuci, odvjetniku, računovođi, bolnici, liječniku, omiljenom muzeju, brojnima zaposlenicima te umjetničkom fondu. Obitelj je odlučila osporiti oporuku na sudu u New Yorku, a Graya, kojeg odvjetnici nisu uspjeli kontaktirati, zastupao je državni službenik.

Njegov stariji brat Jerry rekao je kako je Gray radio kao kauboj i većinu života proveo u saveznim državama oko Stjenjaka. Iako je bio beskućnik, imao je pristup novcu. Mrtvozornik je rekao kako je kod sebe imao ček iz 2003. na pozamašan novčani iznos.

Komentirajte prvi

New Report

Close