U Zagreb stigla patka kuhana 96 sati i sladoled s tekućim dušikom

Autor: Marija Crnjak , 22. travanj 2015. u 16:08
Time Restaurant&Bar. Press Foto

Zagrebački bar Time dobio je restoranski dio i novo ime – azijski fusion restoran Time Restaurant&Bar.

Zagrebački bar Time dobio je restoranski dio i novo ime – azijski fusion restoran Time Restaurant&Bar, koji u Zagreb po prvi put donosi koncept All in one metodologiju ugostiteljstva, čija je ideja da se gosti na jednom mjestu nakon obroka mogu opustiti uz piće i zabaviti uz večernji program. Ponuda novog restorana koja uz ostale tehnike uključuje i molekularnu kuhinju predstavljena je danas uz degustaciju jela s menija kreativne fusion kuhinje, koja potpisuje chef Vid Nikolić

„Meni Time Restaurant&Bara rezultat je dužeg promišljanja i testiranja, te sam uvjeren da predstavlja zanimljivo osvježenje za trenutnu gastronomsku ponudu u Zagrebu. Naš kulinarski tim na čelu sa chefom Vidom Nikolićem iznjedrio je dobro izbalansiranu kombinaciju prepoznatljivih tradicionalnih azijskih jela s onima koja su istinski fusion sinonimi, jer osim velike doze kreativnosti u procesu pripreme uključuju korištenje mnogih modernih kulinarskih tehnika“, kazao je Davor Bienenfeld, suvlasnik Time Restaurant&Bara.

"Među ostalim, meni uključuje popularni kineski snack siu bao (tzv. pork buns), koji se priprema od sporo kuhanog carskog mesa ubačenog u mekano tijesto prokuhano na pari. Jelo je zaokruženo kimchijem, mladim lukom te Kansas city BBQ umakom. Za sve prave gurmane tu su i pačja prsa pripremljena sous-vide metodom kuhanja, kod koje je namirnica vakumirana u plastičnoj vrećici te potom smještena u kupku s termički kontroliranom vodom. U njoj se pačja prsa kuhaju oko 96 sati pri temperaturama nižima od standardnih, s ciljem da se ravnomjernim kuhanjem osigura da njihova unutrašnjost bude dobro pripremljena uz zadržavanje teksture, a istovremeno bez da se prepeče vanjski dio.

Kao posebna atrakcija, uz jedinstveni doživljaj pripremanja sushija uživo pred gostima za posebnim sushi barom, tu je sladoled sa tekućim dušikom. Kao dio molekularne kuhinje kod ovog deserta gost će sjedeći za stolom svjedočiti kako se smjesa pri temperaturi od -187°C brzo, gotovo trenutno pretvara u fini kremasti sladoled", ističu u Time-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close