U venezuelskom zatvoru otvorili disko za osuđenike

Guliver/Thinkstock Guliver/Thinkstock

Ministrica za zatvorski sustav smatra da uvođenje ovakve aktivnosti u zatvore može pridonijeti smanjenju nasilja u njima

U zatvoru na otoku Margariti na sjeveroistoku Venezuele na Veliki četvrtak otvorena je diskoteka u kojoj će gostovati striptizete i u koju će zatvorenici imati "slobodan" ulazak, objavio je u subotu list El Universal.

Zbog loše situacije u venezuelskim je zatvorima diljem zemlje tijekom 2012. smrtno stradalo oko 600 zatvorenika, prenosi list. Diskoteka "El Yate club", otvorena je na Veliki četvrtak u zatvoru San Antonio u prisutnosti prijatelja i obitelji zatvorenika koji su im uputili pozivnice putem društvenih mreža. U pozivnici je detaljno opisana nova diskoteka koja može primiti do 600 gostiju. Opremljena je, kako navodi list, "spektakularnim svjetlosnim efektima, profesionalnim razglasom, klima uređajima, a povremeno će ondje gostovati i striptizete".

Ministarstvo pravosuđa u subotu poslijepodne nije službeno reagiralo na tu informaciju. List je, pozivajući se na izvore bliske ministarstvu, prenio da se party produljio do ranih jutarnjih sati. U Venezueli već nekoliko godina vlada teška kriza u zatvorskom sustavu, prvenstveno zbog prenapučenosti zatvora, ali i zbog zastarjele ili nedostatne infrastrukture te nasilja u kojemu je tijekom prošle godine smrtno stradala 591 osoba. U velikom broju slučajeva zatvori su predani na upravljanje zatvorenicima koji su naoružani do zuba, a katkad imaju i vođu.

Unatoč tomu što su diskoteke zabranjene u venezuelskim zatvorima, ministrica za zatvorski sustav Iris Varela smatra da uvođenje ovakve aktivnosti u zatvore može pridonijeti smanjenju nasilja u njima. U nekim zatvorima postoje i bazeni. Prema podacima nevladinih organizacija, u venezuelskim zatvorima prošle je godine bilo 48.262 zatvorenika, iako je maksimalni kapacitet svih zatvora 16.539 osuđenika.

Komentari (1)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!