U Šibeniku uskoro počinje međunarodni festival animacije

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2014. u 15:17
Press foto

Glavni program održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu, Trgu ispred škole Fausta Vrančića, plaži Banj i Klubu Azimut, a popratni program u Tamnici Muzeja Grada Šibenika te Galeriji sv. Krševan.

Više od 300 animiranih filmova u pet natjecateljskih kategorija iz 37 zemalja svijeta od 27. srpnja do 1. kolovoza bit će prikazano u Šibeniku na 4. međunarodnom festivalu animacije Supertoon.

Glavni program održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu, Trgu ispred škole Fausta Vrančića, plaži Banj i Klubu Azimut, a popratni program u Tamnici Muzeja Grada Šibenika te Galeriji sv. Krševan.

Svoju prepoznatljivost među festivalima animacije Supertoon najviše duguje kvalitetnom i zabavnom programu svjetske glazbeno-animirane produkcije “Supertoon Supertunes”, ističe se u priopćenju za medije. Čak šezdeset animiranih glazbenih videa bit će prikazano u ovoj natjecateljskoj konkurenciji na gradskoj plaži Banj.

Uz tri postojeće natjecateljske kategorije za kratke autorske filmove, filmove za djecu te kategorije glazbenih videa, četvrto izdanje Supertoon festivala donosi i dvije nove – za najbolji film u konkurenciji animiranih reklama i za najbolji film u konkurenciji animiranih uvodnih špica za filmove. Pet natjecateljskih kategorija rezultiralo je i povećanjem članova međunarodnog žirija kojeg čine nagrađivani autori animiranih filmova i direktori festivala animacije: Efe Efeoglu (Turska) direktor Istanbul Animation Festivala, Darko Vidačković (Hrvatska), autor kratkih animiranih filmova, Olga Bobrowska (Poljska), direktor Stoptrik Festivala, Daniel Šuljić (Hrvatska), autor kratkih animiranih filmova i direktor Animafesta i Chintis Lundgren (Estonija), autor kratkih animiranih filmova.

Službeni natjecateljski međunarodni program kratkih animiranih filmova upotpunjen je izložbom djela iz obiteljske ostavštine Waltera Neugebauera koja će se otvoriti u ponedjeljak, 28. srpnja u 20 sati, radionicom animacije za djecu koju će voditi Marko Zdravković-Kunac, razgovorima s autorima animiranih filmova (Breakfast With Authors) koji se prikazuju u službenoj konkurenciji festivala, predstavljanjem prijateljskih festivala, festivalskim noćnim zabavama na plaži Banj (Supertoon Beach Party) kao i brojnim projekcijama animiranih filmova (Animasaurus Rex i Planktoon) u sklopu popratnog programa koji počinju u 10 sati ujutro i neprekinuto traju do ponoći svakoga dana.

4. međunarodni festival animacije Supertoon otvorit će gradonačelnik Šibenika Željko Burić u nedjelju, 27. srpnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik u 20 sati dok će se MTV party povodom otvorenja festivala održati na plaži Banj uz DJ kolektiv Mixtape District od 23 sata. Festivalski program je besplatan.

Komentirajte prvi

New Report

Close