U Beču predstavljena monografija i otvorena izložba ‘Zrinjevac intimno’

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2017. u 10:53
FOTO: Press

Hrvatski institut u Beču u okviru ciklusa “Beč kao magnet” organizirao je prezentaciju monografije “Zrinjevac intimno” i Izložbu autorskih fotografija Božidara Prezelja posvećenih parku Zrinjevac; Izložba u Beču otvorena je od 21. listopada do 17. studenog.

U okviru ciklusa „Beč kao magnet“, u petak je u Beču svečano predstavljena monografija „Zrinjevac intimno“ i otvorena izložba autorskih fotografija Božidara Prezelja posvećenih parku Zrinjevac.

Predstavljanje monografije „Zrinjevac Intimno“ organizirao je Hrvatski institut u Beču, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske.

Monografija “Zrinjevac intimno” je izdana u želji da se na jedan poseban i intiman način obilježi 140. godina parka Zrinjevac. Koncipirana je kao niz fotografija profesionalnog umjetničkog fotografa Božidara Prezelja koje na posebno intiman način otkrivaju ljepote parka. Intiman zbog toga jer je Božidar Prezelj više od 45 godina stanovnik Zrinjevca i svakodnevno promatra njegovu ljepotu te ju bilježi svojim fotoaparatom.

Za likovno oblikovanje monografije te postav izložbe pobrinuo se akademski slikar i grafički dizajner Vinko Pašalić, kreativni direktor Hand design studija.

Predstavljanje monografije, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske, otvorio je mr. Domagoj Marić, drugi tajnik Veleposlanstva RH u Austriji.

„Ponosni smo što smo u ovoj godini kulture između Republike Hrvatske i Republike Austrije, dobili priliku predstaviti najljepši zagrebački park Zrinjevac, koji je projektiran po uzoru na bečki Ring“.

Priču o Zrinjevcu kroz fotografije Božidara Prezelja u monografiji je najbolje opisala Iva Koerbler, autorica teksta: "Božidar Prezelj, čija je stalna adresa upravo Zrinjevac, svojim senzibilitetom stvorio je fotografije koje su ukradeni trenuci u užurbanom gradskom ritmu. Želio je pokazati raskošnu ljepotu Zrinjevca na tragu drugih velikih parkova u europskim metropolama, poput Beča, Pariza ili Londona, ali i neke tihe, intimističke, meditativne trenutke između njega i parka.”

Izložba je otvorena od 21. listopada do 17. studenoga u prostorijama VHS Alsergrund, 1090, Galileigasse 8.

Komentirajte prvi

New Report

Close