Tradicionalni restoran i moderna gastronomija

Autor: Darija Vranešić Bender , 09. srpanj 2009. u 22:00

Legendarnu krem juhu od brokule redovno je naručivao pjesnik Dragutin Tadijanović

Vinodol’ već desetljećima posjećuju istinski zaljubljenici u tradicionalna zagrebačka i hrvatska jela. Ponuda jela poznata je po odličnom roštilju i ražnju, jelima ispod peke i specijalitetima s grilla.

Dolaskom Chefa Marija Čepeka ovaj tradicionalni restoran doživljava značajne promjene pa se u Vinodolu provodi modernizacija ponude prema najvišim kriterijima moderne gastronomije. Pritom se čuva tradiciju i zadržati u ponudi delicije kao odrezak Vinodol ili krem juha od vrganja servirana u kruhu. Čepek u suradnji s šefom kuhinje Mićom Tolićem proveo strateške izmjene u poštivanju namirnica u skladu sa sezonom, pa se iz mjeseca u mjesec smjenjuju glavne zvijezde na jelovniku – od šparoga koje simboliziraju buđenje prirode, preko smrčaka, jagoda, trešanja, lisički, šumskog voća, buće, maruna do divljači koja je na jelovniku pretežito zimi. Sezona se ogleda i u nekim klasičnim jelima poput telećih kotleta koji poslužuju s raguom od leće i repe i njokima s bućinim sjemenkama ili njokima od buće (u jesen), a trenutno je aktualan ragu od lisički. Za ljeto su pripremljene izdašne osvježavajuće salate te ficleki ramsteka uz krumpir na mlako s rukolom i cherry rajčicama te kozice ‘po domaću’. Slasticama poput rožate, savijača i Jelačić torte, pridruženi su noviteti Cheesecake, beze sa šumskim voćem, bakin kolač od mrkve i jabuke i topli mali čokoladni kolač. Vinska karta prati ponudu jela, buteljirana vina su iz svih krajeva Hrvatske.

Osobna karta

Opći dojam: tradicionalni zagrebački restoran koji doživljava ‘makeover’ s mjerom
Adresa: Teslina 10, 10000 Zagreb
Telefon: (01) 4811427
Radno vrijeme: 10-24 h
Kapacitet: više od 150 osoba
Specijaliziran za: hrvatske nacionalne specijalitete s daškom moderne gastronomije

Komentirajte prvi

New Report

Close