Top biznis ideji 100 tisuća kuna

Autor: Marta Duić , 17. kolovoz 2018. u 07:46
Good Game Zagreb održan u svibnju okupio je najbolje tvrtke iz regije

Bogata financijska injekcija smiješi se inovativnim projektima i proizvodima.

Ako raspolažete jedinstvenom poslovnom idejom, proizvodom ili projektom, mlađi ste od 25 godina i spremni ste za prve korake u poduzetničkom startup svijetu, otvoren je natječaj koji je stvoren za vas.

Naime, nakon turnira Good Game Zagreb 2018, održanog u svibnju u Jadran filmu, prikupljen je novčani fond od čak 100 tisuća kuna, a otići će u ruke mladom i poduzetnom kreativcu iz Hrvatske koji će uvjeriti stručni žiri da je upravo njegova ideja najbolja. Pobjednik ovog natjecanja doznat će se na donacijskom događanju Good Game Liftoff, 13. rujna u prostoru HUB385, a prijave su započele i traju sve do kraja kolovoza.

"Prijave su počele pristizati, a očekujemo da će ih stići još puno više. Riječ je o zaista velikom iznosu koji na samom startu neke poslovne priče znači jako puno svakom poduzetniku. Želimo ohrabriti mlade ljude da prijave svoje projekte jer veliki broj njih ne vjeruje u sebe. Manjak vjere u sebe naš je endemski problem koji se trudimo iskorijeniti. Očekujemo razne ideje jer ovo je bezbolan način za pokušati, a pokušaj je ključan moment u uspjehu" , poručuje Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global. Proljetno izdanje Good Game Zagreb 2018 okupilo je natjecatelje iz više od 30 kompanija iz Hrvatske, Srbije i Austrije, a budući da je riječ o humanitarnom turniru, prikupljeno je čak 100 tisuća kuna, te će taj iznos osvojiti poduzetnik s najoriginalnijom idejom, razrađenim poslovnim planom i strategijom.

 

32 tvrtke

iz regije sudjelovale su na Good Game Zagreb

"Good Game 2018 nadmašio je sva naša očekivanja. Okupili smo 32 tvrtke, 66 partnerskih kompanija, 196 natjecatelja i više od 1500 posjetitelja. Rekordne brojke u svakom slučaju, pogotovo ako se uzme u obzir da se radi o B2B eventu. Kad smo krenuli s tim projektom prije dvije godine, imali smo 12 do 15 tvrtki koje su sudjelovale u natjecanju, a da mi je tad netko rekao da ćemo već na trećem izdanju uspjeti okupiti 32 najbolje tvrtke u regiji, rekao bih da je pretjerano optimističan. Naši organizacijski i infrastrukturni partneri su osigurali da produkcija bude na 'hollywoodskoj' razini što već za iduću iteraciju eventa želimo nadmašiti.

Također, svake godine šaljemo svim posjetiteljima anonimne ankete zadovoljstva kako bismo na temelju njihovih komentara u budućnosti bili još bolji. Ono što nas posebno veseli je pozitivan odgovor na pitanje hoće li posjetiti iduće izdanje Good Gamea što nam daje ogroman vjetar u leđa", istaknuo je Stolnik. 

Prijaviti se mogu studenti preddiplomskog, diplomskog i postdiplomskog studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova upisani u akademsku godinu 2017./2018 ili mladi poduzetnici do 25 godina s proizvodom ili uslugom u predinkubacijskoj, inkubacijskoj ili kasnijoj fazi razvoja. Prijave se podnose putem službene web stranice do kraja kolovoza, a na projektu može sudjelovati tim koji ima maksimalno pet članova.

U sljedećoj fazi, između svih prijavljenih projekata, odabrat će se deset najboljih, a oni će ući u samo finale i dobiti priliku izložiti svoju ideju, predstaviti konkretnu strategiju i poslovni model pred deseteročlanim stručnim žirijem, 13. rujna u prostoru HUB365 kad će biti proglašen i pobjednik natječaja. Žiri koji odlučuje o tome tko će dobiti financijsku injekciju čine uspješni poduzetnici i stručnjaci od Mate Rimca, Hrvoja Belena do Nenada Bakića i Tomislava Cara.

Komentirajte prvi

New Report

Close