Tjestenina bolognese iz pećnice

Foto: Promo Foto: Promo

Zapečenu tjesteninu bolognese iz pećnice poslužite u šarmantnim posudama i uživajte u toplom jelu prožetim slatkim vrhnjem.

U vatrostalnu posudu uspite nekuhanu tjesteninu. Na zagrijano ulju stavite mljeveno meso i popecite. Zalijte s 800 ml hladne vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta i slatko vrhnje. Pustite da zavri uz miješanje i zatim umiješajte mascarpone sir da se otopi. Prelijte preko tjestenine i po njoj posložite rajčicu narezanu na ploške. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta. 

Sastojci (za 3 osobe)
250 g Tjestenine Penne Zlato polje, 2 žlice maslinova ulja, 250 g mljevenog mesa (junetina), 1 Fant zapečena tjestenina bolognese, 100 ml slatkog vrhnja, 2 žlice mascarpone sira, 1-2 rajčice, 100 g mozzarelle 

POSLUŽIVANJE: Toplu tjesteninu poslužite posutu listićima bosiljka.
SAVJET: Umjesto mljevene junetine, juneće meso možete sitno narezati za još bolji doživljaj.

Recept je preuzet s www.coolinarka.com 

Više recepata potražite OVDJE 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!