Tibor Klobučar iz Zaboka pobjednik METRO Junior Top Chefa

Autor: Marta Duić , 12. travanj 2017. u 16:34
FOTO: Press

Danas je šestero mladih kuhara odmjerilo snage i znanja iz kulinarstva na finalu druge sezone METRO Junior top chef.

Predjelo, točnije ceviche i guacamole spremali su pod mentorstvom chefa Maria Mihalja, glavno jelo om jam, odnosno ljutu tajlandsku juhu s povrćem, shitake gljivama i piletinom, mlade kuhare naučio je spremati chef Konstantin Lukianenko, a desert Flambirane smokve s kremom od mascarponea pod mentorstvom Nenada Kukurina. Pobjedu je odnio Tibor Klobučar, maturant Ugostiteljsko-turističkog učilišta Srednje škole Zabok koji je osim titule Junior top chefa dobio i školovanje na kulinarskom institutu Kul Inu te posjet Milanu i METRO HoReCa Akademiju te jedan od talijanskih restoran s Michelinovom zvjezdicom. Uz njega tajne kulinarskih majstora iz Milana otkrit će i drugo plasirana Gabriela Filca te treće plasirana Andrea Mikinac.

˝Energija i ambicije ovih mladih ljudi koje smo danas vidjeli su nevjerojatne. Iako je samo jedan pobjednik, ovim projektom smo omogućili mladima da rastu i uče što je u njihovoj struci ključno˝, poručio je Marc Carena, predsjednik uprave METRO-a.

Kako kaže finalistica Gabrijela Filc, naučili su puno i iskustvo koje su dobili na danima edukacije sa chefovima je nezamjenjivo. ˝Presretna sam što sam imala priliku biti u profesionalnoj kuhinju s vrsnim chefovima i surađivati s njima˝, nadovezala se Andrea Mikinac.

Mario Mihalj, član žirija i chef restorana El Toro kaže kako je mladim ljudima neopisivo važno da im netko pokaže smjer, zato i uživa u ulozi mentora. ˝Iz generacije u generaciju oni sve više pokazuju ambicije, žele biti chefovi te ih sve više zanimaju egzotičnije kuhinje i očekujem da će i iduće godine doći oni koji žele učiti i koji su željni znanja˝, poručuje Mihalj.

Nenad Kukurin tvrdi da je mladima s talentom ključno da uče i vide kako je to vrhunskoj gastronomiji. ˝Ove godine smo na kraju dobili tri odlična finalista na kojima  vidiš da izgaraju od želje da uče, idu naprijed i da počnu kuhat za stvarno. Kulinarstvo je ponovno u modi i sve više mladih se odlučuje upustiti u tu profesiju koja je dinamična, kreativna te uz to pruža veliku mogućnost zapošljavanja i dobre zabave˝, kaže Kukurin.

Za kraj je ipak najvažnija poruka Konstantin Lukianenka za sve mlade talente koji poručuje kako su praksa, dobre knjige i odličan mentor su put prema uspjehu.

Komentirajte prvi

New Report

Close