Svjetska premijera dokumentarnoga filma Brune Kovačevića

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2016. u 16:48
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Nevjerojatan uspjeh obitelji Kostelić najbolja je pozitivna priča hrvatskog sporta i priča o jednoj od najvećih sportskih obitelji u povijesti skijanja ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.

Dokumentarni film Gnothi Seauton autora Brune Kovačevića, rukovoditelja Produkcijskoga odjela Sport na Hrvatskoj radioteleviziji, doživjet će svjetsku premijeru početkom veljače u Los Angelesu. Film govori o trnovitome putu i sportskim trijumfima najuspješnije hrvatske sportske obitelji Kostelić. Nakon što je film bio u kandidaturi za nagradu Oscar u konkurenciji najboljega dokumentarnog filma, film će se predstaviti američkoj publici 5., 6., i 7. veljače 2016. u jednome od najpoznatijih kina na Beverly Hillsu.

„Nakon dvadeset tri godine snimanja i bavljenja ovim filmom, mnogo mi znači što će dokumentarac ugledati svjetlo dana i izvan Hrvatske, pogotovo što premijera nije na mjestu izvan zanimanja svjetskih producenata, nego u Hollywoodu“, kaže Bruno Kovačević. Na premijeri se filma očekuje desetak svjetskih producenata. Na američku premijeru filma Gnothy Seauthon očekuje se dolazak Ivice i Janice Kostelić te brojnih poznatih osoba iz hrvatskoga, ali i američkoga sportskog i društvenog života. „Jako mi je drago što su Ivica i Janica potvrdili dolazak na premijeru tako da se manje radujem crvenomu tepihu, a više njima i ljudima koji bi Gnothi Seauton trebali odvesti na svjetske televizije i festivale“, kaže Bruno Kovačević.

Nevjerojatan uspjeh obitelji Kostelić najbolja je pozitivna priča hrvatskog sporta i priča o jednoj od najvećih sportskih obitelji u povijesti skijanja ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Real grupa, jedna od najvećih hrvatskih agencija za tržišno komuniciranje, prepoznala je potencijal ovog velikog projekta. Upravo zbog toga, Real grupa je i producent filma i velika podrška u proboju na strano tržište i realizaciji planova filma Gnothi Seauton, a Hrvatska radiotelevizija je koproducent filma. 

Film je zagrebačku premijeru imao prošle godine u travnju. Prvi su kadrovi snimljeni kad je Janica imala samo osam godina, a posljednji nakon Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju na kojima je Ivica četvrti put osvojio olimpijsko srebro. Bruno ne krije ponos zbog filma i kaže kako je velika stvar zaustaviti vrijeme u jednome trenutku, pogotovo kad je riječ o uspjehu hrvatskoga sporta. „Ni jedna obitelj nije osvojila deset olimpijskih medalja, nikada od 1896. od početka Olimpijskih igara (zimskih i ljetnih), nikada brat i sestra nisu osvojili toliko olimpijskih medalja“, dodao je Bruno Kovačević. Za ime je filma autor izabrao izreku Gnothi Seauton koja je upisana na zidu Apolonova hrama u Delfima te u prijevodu znači "upoznati samoga sebe".

Komentirajte prvi

New Report

Close