Svetozar Janevski poslovni lider u regiji

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2015. u 10:08
Foto: PR

Predsjednik Upravnog odbora Vinarije “Tikveš” i partner u investicijskoj grupi M6 Svetozar Janevski dobitnik je međunarodne nagrade.

Predsjednik Upravnog odbora Vinarije "Tikveš" i partner u investicijskoj grupi M6 Svetozar Janevski dobitnik je međunarodne nagrade ,,Stvaratelji za stoljeća,, za životno djelo za izuzetna dostignuća u poduzetništvu. 

Prestižnu nagradu dodijelio je regionalni summit poduzetnika u jugoistočnoj Europi "300 najboljih", koji je održan u Dubrovniku 26-28.3.2015. godine, i koji je okupio najistaknutije poslovne lidere, predstavnike poslovnih udruženja, akademske zajednice i javne institucije u regiji, kako bi se pripremio teren za dobru perspektivu u oblasti ekonomije kao i društveni razvoj jugoistočne Europe.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu ,,Stvaratelji za stoljeća,, sudjelovalo je još 340 kandidata iz svih zemalja u regiji. Proces izbora kandidata trajao je 20 mjeseci. Međunarodni žiri od 12 članova sastavljen od nezavisnih eksperata iz područja ekonomije, menadžmenta, marketinga i poduzetništva iz pet zemalja: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Makedonije odlučio je tko su 

"Kada sam mlad, ambiciozan, tek stigao u poslovni svijet, brinući o postizanju korporativnih rezultata, vođen željom da postignem osobni uspjeh i osiguram stabilnost za zaposlene i njihove obitelji, shvatio sam da njima egzistencija ovisi o mom upravljanju. Vremenom, sa iskustvom, širio se pogled te slike, ali i odgovornosti, mnogo više socijalne nego osobne. Upravo taj "duh" je dio liderstva, da pokaže put. Moramo ostati aktivni, graditi, stvarati nove pobjede i pokazati da uspjeh ne mora i ne treba završiti samo na lokalnom nivou, jer biznis i liderstvo ne poznaje granice. Naprotiv. Što su uspješniji poduzetnici i kompanije postoji više pozitivnog utjecaja na ekonomski i društveni razvoj˝, rekao je Janevski zahvaljujući se za nagradu.

"Za postizanje cilja i dodjeljivanja nagrade za poticaj onima koji su najzaslužniji za razvoj poduzetništva u regiji, bila je potrebna temeljna, dugotrajna i transparentna procedura za nas članove odbora, ali i posebnog značaja i posebne vrijednosti" rekao je profesor Siniša Zarić́ sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, potpredsjednik Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrade.

Komentirajte prvi

New Report

Close