Suho četkanje kože pokreće cijeli organizam

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2013. u 13:14
Foto: www.croenergo.eu

Suho četkanje jedan je od najboljih načina da se pročisti i pokrene limfni sustav.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Suho četkanje jedan je od najboljih načina da se pročisti i pokrene limfni sustav. Limfa je dio našeg cjelokupnog imunog sistema, jedan je od glavnih čistača našeg organizma i poput krvi odličan pokazatelj unutarnjeg stanja organizma. O čistoći i protoku limfe ovisi stanje i čistoća krvi te zdravlje naših stanica.

Iz tog razloga ključno je brinuti se o čistoći i protoku limfe, jer stagnacija limfe onemogućuje otklanjanje toksina i nečistoća iz našeg organizma. Krv pokreću okolni mišići, dok limfa nema mehanizme koji osiguravaju njezin protok, zato ovisi isključivo o razini naše fizičke aktivnosti. Pored redovne, dnevne tjelovježbe, suho četkanje je odlična metoda stimulacije i čišćenja limfnog sustava.

Suho četkanje odnosi se na četkanje površine kože mekom, suhom četkom načinjenom od prirodnih biljnih ili životinjskih vlakana. Vrlo je važno da koristite četku napravljenu od prirodnih materijala. Osim što su prirodne, takve četke su puno efikasnije. Tradicionalna kineska verzija četke za suho četkanje napravljena je od suhih vlakana svilene tikve.

Četka treba biti suha. Samo suha četka može pravilno stimulirati limfu, pomažući limfnim kanalima da izluče sakupljene toksine i potjeraju ih dalje sve do debelog crijeva za eliminaciju. Većina ljudi danas ima kronično toksičnu limfu, otečene limfne žlijezde i skloni su čestim prehladama i bolestima. Sve to je dobar pokazatelj da je limfa prepuna toksina. Jasno je da takva toksična limfa ne može adekvatno obavljati svoju funkciju sakupljanja nečistoća iz krvi i drugih međustaničnih tekućina. Redovitim suhim četkanjem prevenirati ćemo štetno nakupljanje toksina u krvi i tkivima, održati zdravi protok u limfnom sustavu što je ključno za zdravlje i dobar imunitet.

Cijeli tekst dostupan je u 4. izdanju prvog hrvatskog green-tech i green-lifestyle magazina LIVING GREEN na linku. Magazin u .pdf formatu možete i besplatno preuzeti na dnu sljedećeg linka.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close